DAF trucks voor Verkeersschool Wierks

Nieuws
15-01-2016 | Door Iep van der Meer

 

Verkeersschool Wierks viert het vijftig jarig jubileum met de in gebruikname van twee fraaie nieuwe DAF trucks.

Lex Wierks nam de twee DAF trucks in gebruik na de overhandiging door Truckland Zuid-Holland. Het gaat om twee XF Super Space Cab bakwagens met vermogens van 510 en 440 pk.

De beide Super Space Cab bakwagens zijn uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. Rijles in de XF betekent veilig lessen in de ruimste cabine met vier geïntegreerde stoelen voorzien van gekeurde veiligheidsgordels, airbags, schokabsorberende zones. En de DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt de chauffeur met actuele ritgegevens en tips; vanaf de eerste rijles een geweldig hulpmiddel voor het zo zuinig mogelijk rijden.

Vanuit de vestigingen in Dordrecht en Rotterdam worden er met 45 gemotiveerde en bekwame medewerkers, waarvan 35 rijinstructeurs, dagelijks rijlessen, verkeerstrainingen en logistieke opleidingen verzorgd. Ook heeft Wierks beroepsopleidingen voor de taxichauffeur, de chauffeur van gevaarlijke stoffen en de vrachtwagenchauffeur zowel met als zonder aanhanger en LZV-opleidingen. Speciaal voor trucks, uitgerust met de geautomatiseerde versnellingsbak (AS Tronic), worden de rijexamens afgenomen, waarbij verplicht 20 minuten handmatig geschakeld gereden kan worden. Lex Wierks is samen met Arno Smit uit Oss medegrondlegger van de samenwerking met DAF en geselecteerde rijscholen in Nederland.

Deze verzorgen de unieke gratis DAF rijopleiding dag die bij elke nieuwe DAF vrachtwagen worden gegeven en die meetelt voor code 95. in het kader van het DAF Transport Efficiency programma.

 

 

 

 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-08-2016
Iamokayfoto.jpg

Lifestyle-cursus voor Code95!

De deadline nadert nu rap voor de Code95 en de cursusplekken zijn schaars aan het worden. Wij vonden een hele aardige voor…
Nieuws
21-06-2021
IEP_9931-1400.jpg

Code 95 met een DAF 95 bij Leeuw

Voor de Code 95 moet je minstens één praktijkdag doen in de vijf jaar en wat is er dan leuker dan dat je dat kunt doen…
Nieuws
19-09-2020
IEP_0595-1400.jpg

Actie leidt tot proefles voor Ynte Reitsma (14)

In Heerenveen reed Ynte Reitsma (14) vandaag voor het eerst met een echte vrachtwagen. Dat is bijzonder,…