Nieuws
25-11-2020 | Door Iep van der Meer

De Deutsche Bundeswehr, het Duitse leger dus, heeft gekozen voor Scania trucks. Dat is opmerkelijk nieuws, want tot nu toe waren het vooral de Duitse merken die mochten leveren. Net als het Nederlandse leger koos nu dus ook Duitsland voor dit Zweedse merk.

In Nederland gaat het vooral om vier assige bakwagens, maar de Duitsers kozen voor vier assige trekkers. In totaal werden er 40 Scania 650S 8x6 / 4 trekkers aangeschaft, een configuratie met drie aangedreven assen die speciaal voor deze order ontwikkeld werd. De aandrijving vindt plaats door de laatste twee assen in combinatie met voorwielaandrijving. Achter de cabine werden grote brandstoftanks gemonteerd, en vond ook de hydrauliektank een plaats. verder zijn onder meer de luchtketels hoog aangebracht voor meer terreinwaardigheid. Om het allemaal netjes af te werken zijn er keurige verlengde zijfenders aangebracht. Grappig eigenlijk, dat een legertruck er kennelijk ook visueel aantrekkelijk uit moet zien.

De trucks zijn uitgevoerd met de 650 pk versie van de 16 liter grote V8. De trucks worden ingezet in combinatie met 8- assige Doll Panther semi-diepladers met hydraulische besturing en vering en een hydraulische nek. De opleggers zijn voorzien van onafhankelijke wielophanging met een toegestane aslast van 12 ton. Overigens is het niet voor het eerst dat Scania levert aan het Duitse leger. Eerder werden vooral bakwagens geleverd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-06-2017
Defensie_Scania.jpg

Nederlands leger kiest weer Scania

De order voor tweeduizend nieuwe trucks voor het Nederlandse leger gaat naar.. Scania. De enorme order waarmee een bedrag…
Nieuws
14-09-2017
Leger-1-1400.jpg

Scania bouwt al jaren voor defensie

Scania heeft onlangs een prachtige order binnen gehaald bij Defensie. Maar liefst 2037 trucks mag het merk leveren,…
Nieuws
29-06-2017
Volvo_FH-trekkers_voor_Defensie_3_lowres.jpg

Defensie koopt ook Volvo's

Na de mega-order die Scania in de wacht sleepte voor het Nederlandse leger blijkt ook Volvo te mogen leveren. Het gaat wel om…