Nieuws
21-10-2021 | Door Iep van der Meer

Vanaf 1 november verplicht Frankrijk de inzet van winterbanden op bepaalde trajecten. Daarvoor zijn nieuwe verkeersborden ontworpen die aangeven waar de verplichting geldt.

In maar liefst 48 departementen mag vanaf volgende maand de verplichting voor sneeuwbanden worden ingesteld maar het is aan de lokale autoriteiten of ze het ook daadwerkelijk invoeren. De meeste departementen nemen de verplichting echter meteen op in de lokale wetgeving. Automobilisten, maar ook vrachtwagenchauffeurs, die naar bergachtige streken reizen doen er dan ook verstandig aan om winterbanden te laten monteren. 

De Franse autoriteiten stellen als eis dat de banden voorzien zijn van het M+S logo of M&S. Verder moet de band voorzien zijn van het sneeuwvlok symbool (3PMSF). Dat laatste wordt zelfs verplicht vanaf 2024.

De lijst van departementen is de volgende: Alpes-Maritime, Ardèche, Ariège, Aude, Aveyron, Cantal, Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Corrèze, Corse-du-Sud, Pyrénées-Orientales, Bas-Rhin, Haut-Rhin, Rhône, Haute-Saône, Saône-et-Loire, Savoie, Haute-Savoie, Tarn, Tarne-et-Garonne, Var, Vaucluse, Haute-Vienne, Vosges, Yonne, Territoire de Belfort, Haute-Corse, Côte-d’Or, Creuse, Doubs, Drôme, Gard, Haute-Garonne, Hérault, Isère, Jura, Loire, Haute-Loire, Lot, Lozère, Meurthe-et-Moselle, Nièvre, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantique, Hautes-Pyrénées.

Ook in andere Europese landen gelden regels voor winterbanden. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor een volledig overzicht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-11-2023
24cr29xqg435arcb

Noorse politie controleert op winter uitrusting

De winter is in aantocht en hoewel we dat in ons landje nog niet echt merken hebben ze in Noorwegen de…
Nieuws
11-09-2017
winterbanden.jpg

Duitsland stelt strengere eisen aan winterbanden

Duitsland heeft de wetgeving voor het gebruik van winterbanden op vrachtauto’s en bussen aangescherpt.…
Nieuws
05-09-2019
IEP_1600-1400_1.jpg

Duitsland: Ook winterbanden op de vooras

Duitsland verscherpt de eisen voor winterbanden. Als de omstandigheden daar om vragen dan moeten er winterbanden…