Fusie Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland

Nieuws
06-12-2019 | Door Iep van der Meer

Vanaf 1 januari zullen Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland hun krachten bundelen in een nauwe samenwerking.  De beide bedrijven zijn grotendeels complementair en door de planning in elkaar te schuiven ontstaat er voor beide bedrijven een efficiencyverhoging.

Hartman Expeditie is met name sterk in het vervoer van geconditioneerde groupage naar Denemarken terwijl de focus van Brinkman Trans Holland vooral op Zweden lag. Ook Noorwegen wordt door de beide bedrijven bediend. Volgens Ronald Hartman is schaalvergroting belangrijk om de klanten op verantwoorde wijze te kunnen blijven bedienen. Door de samenwerking ziet hij een mooie en succesvolle toekomst voor beide bedrijven.

De beide eigenaren, Michael Brinkman en Ronald Hartman kennen elkaar al jaren en de logistieke activiteiten van de beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. De bedrijven gaan officieel vanaf 1 januari werken vanuit de Hartman vestiging in Poeldijk en vanuit de nieuwe vestiging in Veenoord. De planning van beide bedrijven is daar is op dit moment al ondergebracht. Hartman: ,,We zien vooral voordelen bij het afhalen van zendingen in Nederland naar onze vestigingen, het zogenaamde slepen. In onze vestigingen worden die zendingen samengevoegd tot efficiënte ritten naar Scandinavië. Ook op het gebied van retourvrachten wordt er intensief samengewerkt’’.

Hartman onderstreept dat beide merken, Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland ongewijzigd blijven bestaan. Wel is er door de fusie een nieuw bedrijf opgericht van waaruit alle activiteiten van Brinkman Trans Holland zullen plaatsvinden.

Het wagenpark van Hartman Expeditie omvat 43 trekkende eenheden en 100 opleggers. Brinkman Trans Holland heeft 32 eigen trekkers en 95 opleggers. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-02-2020
JPVis.jpg.jpg

Fusie tussen Hartman Expeditie en J.P. Vis

Hartman Expeditie is een samenwerking aangegaan met J.P. Vis uit Kwintsheul. Eind vorig jaar fuseerde Hartman…
Nieuws
18-05-2021
TJO_0840-1400.jpg

Met een Actros met Mirrorcam naar Zweden

Mercedes-Benz was met de Actros met het Mirrorcam systeem de eerste met een truck zonder spiegels. Wij namen zo'n…
Nieuws
02-04-2021
7c71d9a6-e753-4143-a845-827fb170bfcf.jpg

Ekeri trailers voor J.P. Vis en Hartman

De Hartman Groep zet tien nieuwe Ekeri koeltrailers op de weg, negen stuks in de kleuren van J.P. Vis & Zn.…