Gerard de Rooy start niet in komende Dakar-rally

Nieuws
21-10-2019 | Door Tim de Jong

In overleg met Iveco en Petronas heeft Gerard de Rooy besloten om niet deel te nemen aan de komende Dakar Rally. De reden is een hernia waaraan De Rooy geopereerd moet worden. “Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt”, zegt de tweevoudig winnaar van de Dakar Rally. De Rooy zal wel naar Saudi-Arabië afreizen om zijn teamgenoten van Petronas Team De Rooy Iveco met raad en daad bij te staan. 

De rugklachten waarmee Gerard de Rooy al enige tijd te kampen heeft, zijn een indirect gevolg van de eerdere breuken in zijn rug, waardoor hij in 2010 de Dakar moest laten lopen en in 2011 al vroeg uitviel. “Doordat bovenin mijn rug wervels vastzitten, wordt het onderin meer belast”, legt De Rooy uit. “Daardoor is een hernia ontstaan. In het dagelijkse leven heb ik er weinig last van. Het is goed onder controle en ik kan vrijwel alles, maar de klappen opvangen in een rally is wel een probleem. Ik merkte bij de test in Marokko dat het na een paar dagen toch wel pijn ging doen. Twee weken achter elkaar dagelijks meerdere opdonders te verwerken krijgen, dat is gewoon een te groot risico op dit moment.”

Petronas Team De Rooy Iveco komt zodoende in Saudi-Arabië op 5 januari aan de start met vier trucks: Janus jr van Kasteren, Vick Versteijnen en Albert Llovera met de Iveco Powerstar en Michiel Becx met de Iveco Trakker. De Powerstar met onafhankelijke wielophanging, waarmee Gerard de Rooy zou rijden, blijft achter in Son. “De anderen hebben geen ervaring met die auto en het is praktisch gezien beter om vier technisch dezelfde auto’s te gaan.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-11-2019
DeRooy_2018_DSC01530.jpg

De Rooy: ‘Komende Dakar-rally wordt veel spannender’

BIGtruck sprak exclusief met Gerard de Rooy over de aankomende Dakar rally. Die wordt niet in Zuid-Amerika…
Nieuws
12-03-2019
gerard2.jpg

Dakar rally naar Saoedi-Arabië

Gerard de Rooy meldt dat de Dakar Rally 2020 niet meer in Latijns Amerika maar in Saoedi-Arabië gehouden zal worden. Na…
Nieuws
02-01-2018
14543.jpg

Rallyrijders onthaald met bakstenen

De Afrika Eco Race is van start met een eerste echte etappe. De eerste proef in Marokko was meteen al spannend door…