Kamaz winnaar zware etappe

Geplaatst door

De derde etappe was in twee stukken gehakt, maar daarom niet minder zwaar. Dit keer geen Nederlanders op het podium, maar een overwinning voor Kamaz, met dank aan Nikolaev.

Gerard de Rooy verloor al veel tijd in het eerste deel van de etappe door problemen met het bandenaflaatsysteem. Hij kwam daardoor ruim een half uur tekort en is in het klassement terug gevallen naar een dertiende plek. Van Genugten leek het heel goed te doen en kwam binnen op een derde plek, een minuut achter de etappewinnaar. Helaas had navigator Anton van Limpt (voor het eerst in zijn carrière) een verborgen waypoint gemist onderweg, wat resulteerde in 20 minuten tijdstraf. Ook Wuf van Ginkel zijn verder goede dag werd iets minder goed door eenzelfde tijdstraf. 

Door het terugvallen van Genugten werd het EVM team ineens het beste Nederlandse team, met een vijfde plek voor Stacey en een zesde plek voor Versluis. De mannen reden behouden en maakten geen fouten. 

Na het uitvallen van Huzink in de vroege ochtend, was er later op de dag nog meer ellende voor het Mammoet-Riwald team. Al een paar kilometer na de start van het tweede deel van de route kwam Van den Brink stil te staan met technische problemen. 

,,De injector is kapot. De monteurs kunnen het maken maar dat gaat een tijdje duren,´´ zo meldde Steven van de Craats namens Mammoet Rallysport vanuit het bivak. De Baar zal nu de kleuren van Renault moeten verdedigen, dat doet hij vooralsnog goed, met een negende plek in het algemeen klassement.