Klim-Kooi Aap in de trailer!

Geplaatst door

Een meeneemheftruck, meestal Kooi-Aap genoemd, hangt normaal gesproken achter je oplegger of aanhangwagen. Dat is niet altijd handig, want zeker als je leeg bent zorgt dat voor minder schoteldruk en een grotere uitzwenkmaat. Bovendien wordt zo'n kostbare machine ook niet beter van vocht en zout. Pacton levert een systeem waarbij je de machine binnnen in je trailer of aanhangwagen kunt zetten als daar plek voor is. 

Zo'n meeneemheftruck is reuze handig want je kunt als chauffeur zelf laden en lossen. Als je leeg bent, of als je al een paar adressen gelost hebt dan is er vaak wel ruimte in de trailer, maar hoe zet je dat ding binnen? Daarvoor zijn speciale 'klim' meeneemheftrucks, maar die krijg je nog niet zomaar naar binnen. Pacton trailers heeft een slimme oplossing voor dit systeem. De lepels worden in een karretje gestoken dat in rails in de trailervloer loopt. Die rails zijn ruim vier meter lang, en daardoor kun je de machine keurig in de trailer plaatsen. 

De voordelen zijn groot, want niet alleen kom je veel beter uit met je aslasten, het is ook een behoud voor de meeneem heftruck. Als je de volledige laadvloer nodig hebt dan is de lorry eenvoudig uitneembaar en op te bergen onder de trailer. Een reuze slim systeem waarmee onder meer Van Dinteren Transport mee werkt. Meer daarover lees je hier!