Nieuws
13-12-2019 | Door Iep van der Meer

Met Ecotrans neemt Nijhof Wassink een grote concurrent over. Ecotrans uit Vorden is net als Nijhof Wassink gespecialiseerd in het vervoer van bulkgoederen, en dan vooral veevoeders. Bij Ecotrans werken 200 mensen en het bedrijf heeft 110 eigen vrachtwagens op de weg.

Met deze overname maakt Nijhof Wassink een behoorlijke groei van rond de vijftien procent door. Volgens directeur Erik Schiphorst van Nijhof Wassink heeft zijn bedrijf met de overname ongeveer 20 procent van de Nederlandse markt voor veevoerdistributie in handen. Overigens blijft de naam Ecotrans gewoon gehandhaafd en blijven ook de vestigingen in Vaassen en Vorden van Ecotrans gewoon open. Oprichter en directeur Roel den Hollander van Ecotrans treed terug zodra de overdracht voltooid is. Er werd al geruime tijd gewerkt aan de overname en de beide ondernemingsraden stemmen in met de overname. De officiële overname vindt plaats op 1 januari mits de mededingings autoriteiten hun toestemming verlenen.

Nijhof Wassink is een 53 jaar jong familiebedrijf met inclusief Ecotrans ruim 1300 mensen op de loonlijst in Nederland, Polen, Hongarije, België en Duitsland. De eigen vloot omvat ruim 500 trekkende eenheden. Nijhof Wassink is daarnaast met Nijwa de grootste private Volvo- en Renault Trucks dealer met acht vestigingen in Nederland en vijf in Polen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-04-2017
Ecotrans2.jpg

AB op overnamepad met Ecotrans

De AB Transport Group lijkt een niet aflatende honger te hebben. Vorige week nog werd Landjuweel overgenomen, nu wordt de…
Nieuws
14-12-2016
Van_Doesburg_Scania.jpg

G. van Doesburg neemt DTS over

Wie regelmatig transport vanuit Nederland naar Italië en vice versa heeft,  kent ongetwijfeld de twee specialistische bedrijven…
Nieuws
03-01-2021
Overname-Boekema-01.jpg

A.H. Boekema & Zn overgenomen door Jordy Brouwer

A.H. Boekema & Zn uit Heerenveen en Wartena is overgenomen door Jordy Brouwer Internationaal Transport.…