Pascal de Baar houdt eer van Riwald hoog

Geplaatst door

Het voortijdige uitvallen van Gert Huzink, al op de tweede dag van deze Dakar-rally, is voor Pascal de Baar aanleiding om de strijd voort te zetten en alsnog proberen om de top tien te bereiken.

De duinen waren erg zacht gisteren waardoor veel deelnemers, ook de Russen, vertraging opliepen. Maar de motorschade bij Huzink was te groot, dat realiseerden betrokkenen zich al heel snel.  “Uiteraard is het balen als je weet dat je teammaten eruit liggen, niet te geloven, op dag twee. Maar het helpt niet om bij de pakken neer te gaan zitten, we gaan deze rally óók voor hen met een goed resultaat proberen af te sluiten,” aldus De Baar. Hij finishte als dertiende, en dat was knap, omdat hij ook nog de auto van Erik van Loon los had getrokken. Daarvoor krijgt hij nog tijd terug.

Martin van den Brink handhaaft zijn positie in de top tien, maar moest wel een plaatsje prijs geven, waardoor hij nu negende staat, op 20 minuten van de top. Daar zien we dat de beide MAZ-trucks uit Wit Rusland dicht twee Kamazzen aan kruipen, dus dat wordt zeker spannend.

Maurik van den Heuvel staat in het klassement net voor Pascal de Baar, dus vooralsnog kan de opvallende truck van Maurik het geweld aardig bijbenen. Mitchel van den Brink staat met zijn Volvo FMX nu 26e, voor de jongste deelnemer van het veld telt vooral heel houden en ervaring op doen.