Pascal de Baar klaar voor de start van Dakar 2021

Geplaatst door

Djedda, 2 januari 2021 - Dakar 2021 staat net als de hele wereld in het teken van de Corona pandemie. Constant handen wassen, mondkapje op en briefing via de livestream. Maar uiteindelijk willen de rijders gewoon rijden. En daar draait het om tijdens de Dakar Rally, ondanks alle maatregelen! 

Eind december kwamen alle rijders en crew members al vanuit Nederland aan met een speciale chartervlucht vanaf Schiphol naar Djedda. Aan boord allemaal reizigers met bestemming Dakar 2021. Na aankomst eerst twee dagen in quarantaine, voordat iedereen naar de start kon gaan met een negatieve Corona-test. Zekerheid voor alles en dan allemaal in de ‘bubbel’. De keuring van de auto’s duurde ook erg lang, maar ook hier alles in orde. Check! 

Dan eindelijk kon vandaag alles van start gaan. Zaterdag begon dan eindelijk de Dakar Rally 2021 met een mooie proloog van 11 kilometer. Met een ondergaande zon, waardoor de temperatuur ook aangenamer werd, kon Pascal de Baar met de truck van het Riwald Team van start gaan vanaf de dertiende startplek. Dankzij een goede voorbereiding en een kleine aanpassing aan de schokbrekers, wist de truck van Pascal een tiende startplaats voor zondag te bemachtigen. 

Na de shake down van vrijdag, viel de proloog uiteindelijk mee. De vering werd wat hard afgesteld, omdat de truck te veel deinde. Pascal over de eerste kilometers: “Alles heeft goed uitgepakt voor ons, als dertiende gestart en een mooie dag gereden. We zijn wel door een paar anderen voorbijgereden, door Kamaz en van den Heuvel. Gert Huzink is in de top 10 geëindigd en doordat we om de 2 minuten kunnen starten, is het doel de top 10 en daar gaan we ook voor. Uiteraard staan we er klaar voor om andere rijders te helpen als ze een sleepje nodig hebben, maar dan wel binnen de 5 seconden regel. Touwtje klaar, anders gaan we door. We willen dit jaar binnen de top 10 eindigen!” 

Pascal vervolgt: “Het Riwald Team is top en we hebben het gezellig samen, we werken goed en alles gaat volgens plan. Gert heeft een goede startpositie en wij hebben wat plaatsen gewonnen. We kunnen binnen de twee minuten starten vanaf deze posities. Het Riwald Team is vol in de race! Deze Rally duurt lang, we hebben nog 7.500 kilometer te gaan, maar we gaan ervoor!”

Foto's: Rallymaniacs