Overwinning kwam onverwacht voor De Baar

Nieuws
14-01-2016 | Door Alex Miedema

"We zijn natuurlijk allemaal heel trots en tevreden. We wisten wel dat deze truck tot veel in staat zou zijn. Maar dat we konden winnen hadden we natuurlijk nooit verwacht.", aldus Pascal de Baar na zijn overwinning van gisteren.

"Het was toch een hele zware etappe." zo kijkt De Baar terug. "We hebben twee Kamazzen op de kop zien liggen. Daarnaast hadden veel teams problemen met de navigatie. De duinen waren vandaag wel erg moeilijk. Het was veruit de zwaarste etappe tot nu toe. Dat blijkt wel uit de uitslag. Anders waren de verschillen nooit zo groot geweest als dat ze nu zijn.

Wouter heeft fantastisch genavigeerd. Martin heeft steeds op tijd de juiste bandenspanning weten te vinden. We hebben alle drie keihard gewerkt en gezorgd dat we niet vast kwamen te zitten. We hebben geen lekke banden gehad en vonden steeds de juiste weg. Het was het perfecte ploegenspel.

Ik heb tot dit jaar nog nooit in de top tien gestaan. Nu pakken we ook nog een etappezege. Ja, het is echt ongelooflijk. We hebben onderweg echter niet heel veel andere trucks ingehaald. De meesten zijn verdwaald, die hebben we dus niet eens gezien. Wouter heeft echt super goed genavigeerd. Dat blijkt wel. De zesde plaats (in het algemeen klassement, red.) is prachtig. We gaan nu geen gekke dingen doen. We doen gewoon wat we normaal ook doen. Dit gaan we niet zo maar weggeven

Voor teamchef Martin van den Brink, die zelf in het begin van de rally al uitvoel, komt het minder als een verrassing: Voor de 45-jarige Van den Brink is de prestatie niet echt een grote verrassing. "Wel dat Pascal de etappe zelfs weet te winnen, maar we wisten dat de truck dit zou kunnen. In Marokko hebben we niet voor niets de Oilibya Rally gewonnen. Vandaag waren er geen excuses. Het was de zwaarste rit en als je die dan wint dan geeft dat de burger weer moed. We zijn op de goede weg. Dat hebben we nu wel bewezen denk ik. Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Maar in de Dakar Rally is het ook de kunst om te blijven rijden, je materiaal te sparen en niet te verdwalen. Dat hoort bij het spel. Pascal, Wouter en Martin hebben dat vandaag voortreffelijk gedaan. Deze overwinning geeft weer perspectief voor het komende jaar."

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-01-2016
BTBaar131list.jpg

Pascal de Baar is de held van de dag

Mammoet-coureur Pascal de Baar heeft vandaag vriend en vijand verbaasd door de etappe te winnen met zijn Renault. 
Nieuws
03-01-2021
694104b4-916b-4c7b-98a1-309a35ca66a6.jpg

Pascal de Baar klaar voor de start van Dakar 2021

Djedda, 2 januari 2021 - Dakar 2021 staat net als de hele wereld in het teken van de Corona pandemie.…
Nieuws
09-01-2016
BAARBT1.jpg

Video! De Baar baalt van tijdverlies

Nadat hij ze afgelopen dagen rond de tiende plaats finishten, moesten Pascal de Baar, navigator Wouter de Graaff en…