Renault Trucks Diamond Evolution

Geplaatst door

De nieuwe Renault Trucks T modellen werden als eerste gelanceerd in ETS2 maar inmiddels zijn de eerste trucks besteld. Tegelijk met de introductie schreef het Franse truckmerk een ontwerp wedstrijd uit, die leidde tot de Diamond Edition die je hier ziet.

Eerlijk is eerlijk, je moet heel goed kijken om te zien of het om een nieuw model van de T serie gaat. Aan de buitenkant zijn het eigenlijk alleen de koplampen en de onderpartij die gewijzigd zijn, maar daarmee ziet de T- serie er wel eigentijds uit. Het belangrijkste nieuws is de verstelling van de stuurkolom. Die is nu eindelijk in lijn met de concurrentie en daarmee heeft Renault Trucks eigenlijk het enige minpunt opgelost. Voortaan is de zit achter het stuur net als die in andere moderne trucks.

Met de Diamond Edition die je hier ziet krijgt het ontwerp van de truck een mooie boost, want de lijnwerking van het oorspronkelijke ontwerp wordt er door versterkt. De truck is verder voorzien van RVS beugels met verlichting en een LED bar op het dak. Of Renault Trucks met deze editie ook echt op de markt komt is onduidelijk, maar het is zeker een inspiratie voor wie dit merk overweegt aan te schaffen.