Stichting VNB in geweer tegen Amazon en Hegelmann

Geplaatst door

De Britse krant The Guardian meldt dat drie chauffeurs uit Oost-Europa contact hebben gezocht met de krant om zich te beklagen over de arbeidsomstandigheden bij hun werkgever Hegelmann, die onder andere voor Amazon rijdt.

Het gaat om chauffeurs uit Oekraïne, Wit Rusland en Uzbekistan. Zij beklagen zich dat ze werden aangezet om met de tachograaf te frauderen en ze werden aangemoedigd om verplichte rustperiodes over te slaan en door te rijden. Ook zouden loonafspraken door de werkgevers niet nagekomen worden.

Hegelmann is een bedrijf met aparte divisies, zoals die in Litouwen. De groep zou goed zijn voor een jaaromzet van 600 miljoen euro. Alleen al in Litouwen heeft Hegelmann 700 trucks op kenteken. Nog niet lang geleden werden er 540 DAF’s in één keer aangeschaft. Chauffeurs worden per bus naar West-Europa gereden om daar voor onder andere Amazon te rijden. Onder andere, want Hegelmann heeft veel meer opdrachtgevers.

Edwin Atema

Desgevraagd door The Guardian toont Edwin Atema van Stichting VNB zich verbaasd dat Hegelmann zo in het nieuws komt. “Deze bevindingen druisen in tegen fundamentele Europese principes over concurrentie en respect voor werkend personeel”, aldus Atema. Hij zei dat Stichting VNB de betreffende inspectie-instanties op de hoogte zal brengen.

Een van de chauffeurs legt uit dat hij een extra tachograaf meekreeg, mocht hij over zijn rij- en werktijd komen. Een andere chauffeur kreeg een bewijs mee dat hij in het weekend overnachtte in een hotel van Hegelmann, waar hij nooit is geweest, hij sliep gewoon gedurende het weekend in de cabine. In plaats daarvan kreeg hij een bijrijder mee en moest hij zich gewoon op een vervuilde parking zien te redden. De derde chauffeur van het gezelschap had valse rekeningen bij zich van een hotel, ook weer om de 45-uurs weekendrust te omzeilen.

The Guardian vroeg weerwoord van Hegelmann en Amazon. Zij wassen de handen in onschuld en zeggen dat ze zich aan de wet houden. Een woordvoerder van Hegelmann zegt dat het chauffeurs in Litouwen rekruteert, omdat ze in Duitsland niet te vinden zijn. De derde chauffeur van het gezelschap had valse rekeningen bij zich van een hotel, ook weer om de 45-uurs weekendrust te omzeilen.