Volkswagen Group met Navistar naar de USA

Nieuws
30-09-2016 | Door Iep van der Meer

De nieuw gevormde Volkswagen Truck & Bus groep is eigenaar van MAN én Scania en daarmee wil deze groep de wereld veroveren. Op zich een goed plan, maar voor de USA was er nog een derde merk nodig.

Zowel Scania als MAN doen namelijk vrijwel niks in de Verenigde Staten. Er rijden misschien wat bussen met MAN motoren rond en als je vreselijk zoekt zul je best nog ergens een Scania vinden, maar het schiet niet op. Toch heb je deze belangrijke markt wel nodig als je, zoals Volkswagen, werelddominantie nastreeft. Om die reden werden onlangs om precies te zijn 16,6 procent van de aandelen van Navistar opgekocht door Volkswagen. Navistar is dan wel geen heel groot merk meer in de USA, het geeft wel degelijk vaste grond onder de voeten op dit zo belangrijke continent.

Nu is Navistar betrokken bij een overheidsproject van de US Department of Energy. In het kader van het 'Supertruck' project ontwikkelde Navistar een super gestoomlijnde trekker met de naam Catalist. Het aardige is dat de ruiten in een zwart vlak zijn ontworpen wat doorloopt in een schuine lijn op de slaapcabine. Het kan bijna niet maar je zou bijna denken dat Scania onwerper Kristofer Hansén hier de hand in heeft gehad. Het doet namelijk denken aan de lijn in de nieuwe R- en S- serie van dat merk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-06-2018
traton_group_newname_logo1_LR.jpg

Nieuwe naam voor VW Truck & Bus: Traton

Traton Group wordt de nieuwe naam van Volkswagen Truck & Bus Group, waar Scania en MAN onder vallen, alsmede…
Nieuws
18-07-2017
VW-Titan-Fr.png

Braziliaanse Volkswagen Titan uit productie

Volkswagen en MAN hebben na ruim 40 jaar de Titan uit productie genomen. We mogen gerust stellen dat dit het…
Nieuws
22-01-2020
IEP_8446-1400.jpg

Een International op het Scania Democenter?

Onlangs reed BIGtruck met een stoere Amerikaanse International truck op de Scania testbaan in Södertalje. Niet…