Volvo levert 36 FH's aan Van der Lee

Geplaatst door

Vervoerder Van der Lee, in 2017 overgenomen door de Belgische Vervaeke Groep, blijft Volvo trouw en schaft 36 nieuwe trucks aan. Het gaat om de variant met 420 pk. Ook overnemende partij Vervaeke was al klant van Volvo.

De hoofdactiviteit van Van der Lee - Vervaeke Group is ADR-transport. “We richten ons hoofdzakelijk op het vervoer van chemicaliën voor de chemische industrie en distributeurs”, vertelt managing director Pim Rog. “Daarnaast zijn we actief in het transport van chemisch afval en bijzonder transport.”

Zuinig en veilig rijden zijn speerpunten bij Van der Lee - Vervaeke Group. Rog: “We investeren in jong materieel, zorgen ervoor dat trucks en opleggers in topconditie zijn, monitoren de prestaties van chauffeurs en verzorgen trainingen om veilig en zuinig rijden te stimuleren.”

I-See

De continue focus op het milieu en brandstofbesparing komt ook terug in de 36 nieuwe Volvo-trucks, die worden ingezet in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. “Voor het eerst hebben wij trucks bijvoorbeeld voorzien van I-See”, vertelt Rog. I-See gebruikt kaartgegevens om de topografie van de route te analyseren en stemt het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daar op af. “We merken dat dat in de praktijk bijdraagt aan een lager brandstofverbruik en dus ook een lagere CO2-uitstoot.”

I-ParkCool

Om de chauffeur onderweg optimaal comfort te bieden, zijn de trucks uitgerust met I-ParkCool. “Deze geïntegreerde standkoeling is ook nieuw voor ons”, vertelt Rog. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit het meest effectieve klimaatsysteem is om een prettig binnenklimaat voor onze chauffeurs te garanderen. Verder zijn deze trucks voorzien van diverse veiligheidssystemen, zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support.”

Het totale wagenpark van Van der Lee - Vervaeke Group bestaat uit 325 trucks, waarvan 80% Volvo-trucks. Een aantal van de nieuwe combinaties is geschikt gemaakt voor een treingewicht tot 50 ton. Op advies van de dealer hebben vier trucks om die reden een 9-tons vooras.”

Honderdjarig bestaan

Van der Lee, dat naast de hoofdvestiging in Delft ook locaties heeft in Roermond, Veendam, Duitsland en België, vierde vorig jaar zijn honderdjarig bestaan. “Sinds 2017 zijn we onderdeel van de Vervaeke Group. We hebben dezelfde missie en waarden als het gaat om veiligheid en kwaliteit, klanttevredenheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid en door de krachtenbundeling kunnen we onze opdrachtgevers een nog uitgebreider netwerk aanbieden. Door efficiënte planning kunnen we bijvoorbeeld het aantal lege kilometers reduceren.”