Nieuws
16-10-2018 | Door Iep van der Meer

De Volvo Group heeft een persbericht uitgestuurd waarin wordt gemeld dat een aantal modellen Volvo Trucks mogelijk op termijn de emissienormen niet haalt. Een bepaalde component die de emissies binnen de perken moet houden slijt sneller dan verwacht waardoor het mogelijk is dat de emissiegrenswaarden voor NOx overschreden worden.

Dit betekent dat motoren die bij aflevering voldoen aan alle Euronormen dat na verloop van tijd niet meer doen. Als het gaat om Euro6 motoren dan moet de fabrikant maar liefst zeven jaar lang garanderen dat de emissienormen niet overschreden worden. Dat zou betekenen dat Volvo Trucks het voor de klanten op moet lossen. Of het in dit geval ook echt gaat om Euro6 trucks is echter nog niet bekend. Mogelijk gaat het om oudere modellen.

Volvo Trucks benadrukt dat de slijtage van het betreffende onderdeel geen probleem vormt voor de veiligheid of voor de prestaties van de trucks. Op dit moment wordt onderzocht bij welke types voertuigen het probleem zich voordoet en hoe dat gaat worden aangepakt. Hoewel Volvo Trucks nog geen idee heeft van de omvang van het probleem wordt er al wel rekening gehouden met een aanzienlijke financiële strop voor het Zweedse truckmerk.

Navraag bij de importeur in Beesd leert dat ze daar net zo verrast waren over het bericht vanuit Zweden als wij. Nadere informatie, zoals over welke generatie trucks het precies gaat en of het betreffende onderdeel onder garantie wordt vervangen, is nog niet bekend. Zodra die informatie beschikbaar is zullen de klanten worden geïnformeerd. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-04-2020
LT_Highway_Hero_Mobile.jpg

Cummins werkt aan cilinderuitschakeling

De Amerikaanse motorenbouwer Cummins werkt aan een systeem waarbij onder bepaalde omstandigheden cilinders van…
Nieuws
14-09-2016
Volvosuper2.png

Supertruck van Volvo: Extreem zuinig

Volvo Trucks heeft in het kader van een overheidsproject een 'Supertruck' onthuld. Een gestroomlijnde lichtgewicht…
Nieuws
27-11-2018
vanderwal2LR.jpg

Transportbedrijven verzetten zich tegen lobbyclub ACEA

Een groep van transportbedrijven in Nederland heeft de handen ineen geslagen om de truck-industrie,…