Nieuws
15-01-2016 | Door Alex Miedema

Na het debacle van gisteren was vandaag weer voorin terug, met drie trucks in de top vijf van de etappe. Nikolaev wist te winnen met een tijd van ruim vijf en een half uur, zijn teamgenoten Mardeev en Sotnikov werden vier en vijf. Karginov, de vierde Kamaz rijder, deed ook lang voorin mee, maar kwam door problemen in de eindfase van de etappe uiteindelijk op een vijftiende plaats terecht.

De tweede en derde positie waren voor Nederlanders. Versluis greep 5 minuten en 2 seconden naast en etappe-overwinning, Van Genugten deed er nog 34 seconden langer over. Gerard de Rooy eindigde op een zesde positie, maar met een achterstand van 13 minuten vandaag komt zijn leidende positie in het algemeen klassement niet in gevaar.

Net als De Rooy deed ook De Baar het vandaag rustig aan. Na de winst van gisteren wil hij nu toch zeker zijn goede positie in het algemeen klassement vasthouden. In dat klassement is Versluis hem nu wel voorbij gegaan door de goede prestaties van de MAN-rijder vandaag, maar het verschil is slechts 10 minuten, met nog twee etappes te gaan kan er dus nog van alles gebeuren. De Baar: "We hebben constant gereden. In het begin hebben we Gerard de Rooy en Mardeev in de Kamaz voorbij laten gaan. We reden onze eigen race en dat ging uitstekend. Tot een kilometer op 70 voor de finish. We reden een bladveer kapot en daarbij een reactiestang. Om geen risico´s te lopen zijn we vervolgens rustig naar de finish gehobbeld."

Hans Stacey lag aan het begin van de etappe op een eerste plek, maar verloor niet veel later veel tijd. Op de eindstreep had hij een achterstand van 55 minuten en 55 seconden op Nikolaev, zodat Stacey een plek in het algemeen klassement verloor aan Ton van Genugten. 

Net als gisteren lijkt vandaag ook weer zonder Nederlandse uitvallers te zijn bij de trucks. Een behoorlijk knappe prestatie gezien de toch wel zware omstandigheden van de laatste dagen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2016
Brink1.jpg

Mammoet Rallysport is er klaar voor!

De Dakar 2016 is los, tenminste, officieel. Echt vlotten doet het nog niet want een ongeluk en slecht weer zorgen…
Nieuws
04-01-2016
5t1h_Oilibya201408100780_1.jpg

Dakar kent een trage start dit jaar

De Dakar rally wordt geplaagd door heel veel tegenslagen momenteel. Het slechte weer was al veel eerder voorspeld en…
Nieuws
04-01-2016
brinkbrand2.jpg

Mammoet renault brand volledig uit

Vandaag is tijdens de eerste echte etappe de Renault rallytruck van Martin van den Brink volledig afgebrand.