Kenworth K200 Cabover voor Craig Arthur Transport

Nieuws
17-08-2023 | Door Iep van der Meer

In de USA is er geen markt meer voor Cabover (frontstuur) trucks, maar in Australië is dat wel het geval. Voor bepaalde gebieden geldt daar namelijk wel degelijk een maximale lengte voor B-Doubles en daar past een torpedo met een slaapcabine gewoon niet.

In Amerika ging de frontstuur cabine van Kenworth door het leven als de K100, maar daar stopte de productie in 2002 doordat alle staten de lengtewetgeving harmoniseerden. Daarna had een frontstuur trekker geen zin meer omdat je overal met de in de USA populaire torpedo’s mocht rijden.

In Australië zijn die lengte regels er wel degelijk voor B-Double combinaties. Met name in en rond de steden gelden die regels, waardoor je daar met een torpedo niet uit de voeten kunt. Voor Kenworth Australia reden genoeg om de K200 Cabover in productie te houden. In feite is de K200 een facelift van de K100, herkenbaar aan de modernere grille met ronde vormen. Een ander verschil met de Amerikaanse K100 is de voorruit uit één stuk met drie ruitenwissers. Verder staat de cabine iets hoger op het chassis bij de K200.

De truck wordt in Australië gebouwd en is leverbaar met de Cummins X15 zes- cilinder motor met naar keuze 485, 500, 525, 550 of 600 pk.

De K200 is in dat segment een behoorlijk populaire truck, en een Amerikaans alternatief voor de Europese merken. De truck die je hier ziet is voorzien van de grootste slaapcabine die je kunt kiezen op dit type, de 2,8 meter lange Aero Roof Sleeper. Deze cabine is voorzien van een Custom Air Sleeper Airco systeem. Verder is er een enorme bullbar gemonteerd door Chris Barron Engineering Pty Ltd.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-12-2016
KenworthEmons1.jpg

Kenworth voor Emons Group

De Emons Group heeft de eerste Kenworth in de geschiedenis van het bedrijf, dat meest Scania en Mercedes rijdt, in gebruik genomen.…
Nieuws
21-10-2015
Pactonbig.jpg

Nieuwe BIGtruck Pacton testtrailer

Net voor de opening van de BedrijfsautoRAI rolde onze nieuwe BIGtruck testoplegger van de band bij Pacton in Ommen.…
Nieuws
27-05-2016
Kenworth_T700_.jpg

Kenworth Trucks naar Nederland!

Het Amerikaanse truckmerk Kenworth komt naar ons land. DAF trucks dealer Bakker Bedrijfswagens gaat de stoere Amerikaanse…