Nieuws
15-04-2024 | Door Maarten van der Westen

Rijschool Roordink uit Putten heeft een MAN leswagen in gebruik genomen. Dankzij instructeur Martin van Veldhuizen is op elk detail gelet.

Martin moest wel even geduld hebben. De MAN TGX met 480 pk was namelijk in 2021 al besteld, maar dankzij allerlei ellende in de wereld werd hij pas vorig jaar afgeleverd. Toen kon eindelijk het opbouwen beginnen. Dit had ook aardig wat voeten in de aarde. Martin: “Over iedere bout, iedere moer, iedere curve en ieder lijn is nagedacht. Ieder detail klopt en is gemaakt door vakmensen zoals ik het graag wilde hebben.”

Aandacht voor detail

Afgelopen weekend is de MAN feestelijk onthuld. Het resultaat is om door een ringetje te halen. Hier hebben heel wat partijen een bijdrage aan geleverd. De bak, zijafscherming, achterbumper en vangmuil zijn gemonteerd door Roordink Carrosserie in Veenendaal. Hierbij werd op de details gelet. Zo is er geen bout te zien en zijn de zijmarkeringslampjes verzonken. “Alles is aansluitend en kloppend op en met elkaar”, aldus de trotse instructeur.

Accessoires van Go-in-Style zijn gemonteerd door Huisman Truck- en Trailerservice. Bij Ematra Paint Solutions is de truck gespoten, in samenwerking met Het Artiek Reclame. Ook hierbij is de aandacht voor detail opvallend. Zo loopt de belijning door in de deursponningen en over de ruitenwissers. Bij Estepe in Heesch is de MAN voorzien van een derde zitplek, waarbij het bed behouden is gebleven. Door Autobedrijf Franken in Elspeet is de MAN voorzien van dubbele bediening.

De bijzondere MAN wordt door Rijschool Roordink gebruikt om kandidaten aan hun C- of CE-rijbewijs te helpen. Ook voor Code-95 trainingen wordt de MAN ingezet. De bakwagen is tevens LZV-gekeurd, dus ook in die hoedanigheid zal de fraaie lesauto op de weg te zien zijn. Martin van Veldhuizen is erg blij met het eindresultaat: “Ik kan wel zeggen dat ik hiermee vol trots mijn werk mag gaan doen en zal ik hiermee morgenmiddag mijn eerste les gaan rijden.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-07-2020
Afbeelding_-_1_-_Persbericht_Rijschool_Hendriks-1400.jpg

Rijles in een Iveco S-Way bij Rijschool Hendriks

Autorijschool Hendriks uit Oldebroek zet twee nieuwe Iveco S-Way trucks in. Iveco dealer Vika Bedrijfswagens…
Nieuws
20-04-2016
DorienHielkema.jpg

Lekker op de trekker met Dorien!

Iep van der Meer maakte Heerenveen onveilig met Dorien Hielkema tijdens zijn eerste rijles op een trekker!
Nieuws
06-03-2017
Kemp2.jpg

Lessen met een DAF XF bij Kemp

Kemp Rijopleidingen heeft een fraaie nieuwe DAF XF Super Space Cab met een twee assige Krone oplegger op de weg gezet.