London eist vanaf maart DVS vergunning tegen dode hoek

Nieuws
21-01-2021 | Door Iep van der Meer

Na de Fransen eisen nu ook de Britten maatregelen tegen de dode hoek. In Engeland geldt het voorlopig alleen voor 'Greater London' en dus nog niet voor het hele land. Anders dan in Frankrijk ben je er niet met het plakken van wat stickers.

Vanaf 1 maart 2021 moet je om de regio groot London in te mogen rijden een DVS vergunning hebben bij je truck. Zonder die vergunning kun je een boete krijgen van 550 Britse Ponden, en dat kan dus behoorlijk oplopen. 

De vergunningplicht per 1 maart 2021 geldt voor alle trucks boven de 12 ton. Om uit te vinden of je truck in aanmerking komt voor zo’n DVS-vergunning moet je de fabrikant aan de hand van het kenteken vragen hoeveel sterren jouw voertuig heeft. De fabrikant geeft het kenteken dan tegelijk door aan ‘Transport for London’ waardoor de veiligheidsscore van jouw kenteken daar ook bekend is. Als je truck 1 ster of meer heeft kun je de vergunning vervolgens zelf aanvragen bij " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-foleon-element="paragraph" data-foleon-id="61762234">Transport for London. Bij een score van nul sterren kun je jezelf die moeite besparen. Je moet dan eerst zelf zorgen dat het voertuig wordt uitgerust met aanvullende veiligheidssystemen die het indirecte zicht verminderen. Daarmee verhoog je met een after market-oplossing de sterscore van het voertuig, waarna je alsnog een vergunning kunt aanvragen.

">Meer informatie vind je hier, en daar vind je ook onze BIGtruck Podcast over de dode hoek problematiek.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-10-2021
stcikers-pe33r2ilnnpv4e27lii82zds6ruchgwpitsltkrko4.jpg

Ook Spanje komt met dode hoek sticker

Na Frankrijk zijn nu ook Duitsland en Spanje bezig met een dode hoek sticker. De Spanjaarden hebben inmiddels een…
Nieuws
30-03-2023
DAF TH Group

Mooie DAF, maar direct vision?

Deze fraaie nieuwe Belgische DAF XG+ viel ons op, maar daar is wat geks mee aan de hand. DAF heeft heel veel werk gemaakt…
Nieuws
07-01-2021
dode_hoek_sticker_BT_LR.jpg

Frankrijk: voorlopig geen boete bij ontbreken dodehoek-sticker

AFTRI, de Franse zusterorganisatie van TLN heeft bevestigd dat vervoerders de eerste drie…