Nieuws
15-08-2017 | Door Tim de Jong

MAN introduceert de komende jaren volledig elektrische versies van zijn distributietrucks en stadsbussen. De fabrikant uit München werkt daarvoor nauw samen met zijn klanten. Eind 2017 worden de eerste elektrische vrachtwagens overgedragen aan een aantal Oostenrijkse bedrijven, waaronder bierbrouwerijen, supermarktketens en distributeurs. De eerste in serie geproduceerde elektrische MAN-trucks komen in 2021 op de markt.

Volgend jaar al stuurt MAN een testvloot van elektrische bussen de weg op in diverse Europese steden. Hiervoor is de fabrikant samenwerkingen aangegaan met lokale vervoersbedrijven in Hamburg, München en Wolfsburg. De serieproductie van volledig elektrische MAN-bussen moet eind 2019 van start gaan. Twee jaar later volgen volledig elektrische vrachtwagens. MAN ontwikkelt die samen met de Oostenrijkse Council for Sustainable Logistics (CNL). Vanaf eind 2017 gaat een aantal bij CNL aangesloten bedrijven rijden met negen elektrische MAN TGM-modellen: vier 6x4-2‘s met koelopbouw en Frigoblock-transportkoeling, drie trucks met BDF-wissellaadbaksystemen, één met een vaste drankenopbouw en één trekker. De uitkomsten van de praktijktests worden meegenomen in de ontwikkeling van productierijpe elektrovrachtwagens. De eerste in een kleine serie gebouwde MAN eTrucks moeten eind 2018 van de band rollen in Steyr, Oostenrijk.

Lees het complete bericht op ">Transportenmilieu.nl 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-02-2022
MAN_TGX_elektric.jpg

MAN toont elektrische TGX

MAN heeft aangekondigd dat het merk stappen neemt op het gebied van elektrisch rijden. Na de eTGM zal ook de zware TGX serie…
Nieuws
15-06-2016
StralisXP2LR.jpg

Eerste foto's Iveco Stralis XP (update!)

Iveco komt met een milde facelift van de Stralis en noemt de nieuwe variant Stralis XP. Met name onderhuids zouden…
Nieuws
14-12-2017
Thor-ET-One-01.jpg

Frankenstein-achtige elektrische truck uit VS

Na de Nikola en de Tesla, en natuurlijk de elektrische truck van Cummins, komt er wederom een spectaculair…