MAN TGX voor Van der Zwan Poeldijk

Nieuws
01-12-2021 | Door Iep van der Meer

Familiebedrijf Van der Zwan uit Poeldijk rijdt met geconditioneerde ladingen naar onder meer Engeland. Voor dat werk werd onlangs een nieuwe MAN TGX 18.470 aangeschaft. In de fraaie huisstijl van Van der Zwan mag dit een bijzonder geslaagde MAN genoemd worden.

De trekker is uitgerust met de grootste MAN cabine, de GX versie. Van der Zwan bezuinigde niet op de uitrusting van de truck. Zo is er LED verlichting, het MAN MMT multimedia systeem met SmartSelect en de ACC met stop- and go fuctie. Verder koos het bedrijf voor Comfortsteering, een elektrische standairco en het Direct Vision systeem waardoor de truck ook in London terecht kan. Deze stad eist namelijk zicht verbeterende systemen voor de dode hoek.

18 trucks in de vloot

Van der Zwan Transport is in 1985 opgericht door de vader van de drie broers Leen, Robert en Johan. Al snel kon het bedrijf zich specialiseren in groenten en fruit die werden bezorgd op adressen in Engeland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland en - niet te vergeten - Nederland. Over het Verenigd Koninkrijk zegt Robert van der Zwan dat de situatie is genormaliseerd en dat er gerust combinaties heen kunnen, zonder dat ingepland kan worden wanneer ze weer terug zullen zijn. Van der Zwan beschikt over 18 trekkende eenheden en twintig chauffeurs. Daarnaast zijn er nog eens vier charters vrijwel permanent actief voor het bedrijf. “Als het nodig is, kan één van ons inspringen. Dat doen we regelmatig, dan weten we wat er gebeurt en zo houden we contact met veel van onze klanten”, zegt Robert van der Zwan. 

De broers hechten aan het logo dat door hun vader is bedacht en dat afkomstig is uit de scheepvaart. “Met deze kleurencombinatie en met dit logo is er geen twijfel mogelijk dat er een auto van ons aan komt rijden”, aldus Leen van der Zwan. De truck werd geleverd door Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-09-2021
IEP_5330-1400.jpg

Rijden met de MAN TGX 26.470 SuperMAN

De nieuwe MAN TGX is er al een tijdje en toen wij de kans kregen om drie dagen te rijden met een lekker opgetuigd…
Nieuws
12-12-2016
Van-Wijngen-2-1400.jpg

Van Wijngen breidt vloot uit met 22 MAN trucks

Maar liefst 22 nieuwe MAN trucks worden er momenteel afgeleverd aan Van Wijngen Transport uit Breda. Het…
Nieuws
02-12-2016
AGFonline-5-1400.jpg

De groentemannen van AGF-Online

AGF-Online is de nieuwe naam van Van der Mey Barendrecht BV. Samen met de nieuwe naam introduceert het bedrijf ook een…