Maxus eDeliver9 heeft Europese pretenties

Nieuws
17-05-2021 | Door Tim de Jong

In Nederland zijn sinds kort bestelauto’s van Maxus leverbaar. Er zijn twee modellen, de eDeliver3 voor stads- en koerierswerk en de grotere eDeliver9. Die laatste namen we mee voor een rondje Amsterdam, inclusief binnenstad.

Het grote Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) heeft een nieuwe generatie elektrische Maxus bestelauto’s ontworpen en daarmee wil het bedrijf ook gaan scoren in Europa. Daartoe is een importeur aangesteld die vanuit Amstelveen actief is en die bijvoorbeeld zorgt dat klanten met hun Maxus bestelauto terecht kunnen bij een truckdealer. Die is tenslotte ook ’s avonds open.

Geschiedenis

Al eerder kwam er een Maxus-bestelauto uit China. Die had Britse wortels, en zoals dat gaat bij de Britten, bouwen ze iets leuks en dan ja, wat dan eigenlijk? Dus kochten de Chinezen de mallen, maar ze waren niet zo tevreden. Met het elektrische tijdperk in aantocht, besloot SAIC tot een serieus nieuw ontwerp. En serieus werd het. Naar eigen zeggen heeft Maxus op dit moment het meest uitgebreide aanbod van elektrische bestelauto’s, is het het enige merk met alleen maar elektrische bestelauto’s, biedt het de meest efficiënte aandrijflijnen en dus het laagste elektriciteitsverbruik in zijn segment. Een hele belangrijke claim is dat Maxus zegt dat alle bestelauto’s full options worden geleverd. Dus met Apple Carplay, alle veiligheidsvoorzieningen en kan er zowel AC als DC worden geladen.

Rijden

Het uiterlijk doet afgezien van een misschien wat overdreven chroomstrip aan de voorkant beslist Europees aan. Ook de zijpanelen en de lengte en breedte van de carrosserie, zijn ontegenzeggelijk Europees. Dit geldt ook voor het interieur.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-07-2017
Expert1LR.jpg

Veel Franse souplesse in Peugeot Expert

Peugeot draait in de bestelautowereld mee samen met concerngenoot Citroën en met Toyota. De nieuwe Expert namen…
Nieuws
01-09-2017
Talento2LR.jpg

`Squadra`: Limited Edition van Fiat Talento

Fiat werkt in de bestelautowereld samen met Opel en Renault. Het leidt tot een nieuwe generatie Talento, waarvan…
Nieuws
08-06-2019
Rifter-opening_LR.jpg

Peugeot Rifter: Voor ruimte en ratio

Peugeot probeert de nieuwe Rifter te positioneren als avontuurlijk. Maar een weekje sturen in ons land leidt tot de…