Minister wil aantal weginspecteurs verdubbelen

Nieuws
05-11-2018 | Door Tim de Jong

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu wil het aantal weginspecteurs verdubbelen. Dat zei ze bij WNL op Zondag. Het is een maatregel om de files te verkorten.

Volgens de Minister wordt één op de vijf files veroorzaakt door een ongeval en veel van die ongevallen worden veroorzaakt door onbehoorlijk weggedrag.  Daarom trekt de Minister honderd miljoen uit om het aantal weginspecteurs te verdubbelen van vijftig naar honderd. Deze inspecteurs krijgen opsporingsbevoegdheid.  

De Minister komt verder in het geweer tegen wat vroeger de 'kijkersfile' heette en wat nu de 'filmersfile' is geworden. Zulk gedrag verergert de files en is wettelijk ontoelaatbaar, aldus de Minister. In rekeningrijden ziet ze als VVD-minister nog altijd geen heil. Ze zegt met werkgevers te zullen gaan bekijken hoe minder automobilisten tegelijkertijd gebruik willen maken van onze wegen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-10-2018
weginspecteur-met-boa-status.jpg

Rijkswaterstaat verwacht drukte aan de grens

Rijkswaterstaat verwacht overlast van parkerende trucks bij de grensovergangen met Duitsland op de Dag van…
Nieuws
16-11-2018
bandenmeetsysteem.jpg

Rijkswaterstaat zoekt bandentesters

Rijkswaterstaat probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat er vrachtwagens stilvallen en dat dit files tot gevolg…
Nieuws
10-05-2016
ViapassBe.jpg

Belgische tol: Meer drukte in Brabant

Al na een maand constateert de Verkeers Informatie Dienst (VID) dat er massaal wordt omgereden door Nederland om…