Fileleed op de A15 bij Rotterdam houdt aan

Nieuws
09-10-2024 | Door Maarten van der Westen

Aan dit jaar wordt de Blankenburgtunnel geopend tussen Rozenburg en Vlaardingen geopend. Daarom wordt nu de verbinding met de A15 aangelegd, wat voor een hoop fileleed zorgt.

Om de aansluiting tussen de A15 en de nieuwe A24 te maken, is de smalle spitsstrook op de A15 afgesloten. De drukke snelweg is hierdoor van drie naar twee rijbanen gegaan. Dit leidt met name richting de Maasvlakte in de ochtendspits tot lange files. In de ochtend rijden hier vele automobilisten op weg naar hun werk bij de bedrijven en terminals in de Botlek en de Maasvlakte. Sinds de afsluiting van de spitsstrook staat er vrijwel dagelijks een lange file op de A15. Dit is nog erger als er iets gebeurt, wat helaas vaak het geval is aldaar.

Dooddoeners

Rijkswaterstaat doet niets anders dan weggebruikers oproepen de weg te mijden tijdens de spits. Een leuk gebaar, maar naar het werk moeten de mensen toch. Misschien moeten we tussen 7 en 10 uur ‘s ochtends de haven stilleggen, zodat iedereen na de spits kan komen? Een andere dooddoener komt van minister Madlener van Infrastructuur en Waterstaat: hij zegt de situatie nauwlettend te volgen. Echte maatregelen om files te verminderen worden niet genomen.

Rijkswaterstaat verwacht dat de situatie over twee maanden beter wordt, als de Blankenburgtunnel geopend wordt. Verkeer zou dan de A24 pakken in plaats van de A15. De vraag is of dit echt gebeurt: om door de tunnel te mogen rijden, moeten automobilisten en vrachtwagens tol betalen. Een abonnement afsluiten is niet mogelijk, dus elke passage moet betaald worden. Transporteurs uit het Westland, perfecte kandidaten voor de tunnel, zeggen dat de kosten niet opwegen tegen de tijdwinst. Tenzij de A15 dagelijks flink vast staat natuurlijk, want op die manier maakt Rijkswaterstaat de toltunnel wel erg aantrekkelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-07-2023
Monument-1400

Monument voor door truck overreden motoragent

Vandaag is het exact twee jaar geleden dat motoragent Arno de Korte stierf nadat hij doodgereden werd door…
Nieuws
05-11-2018
weginspecteur2.jpg

Minister wil aantal weginspecteurs verdubbelen

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu wil het aantal weginspecteurs verdubbelen. Dat zei…
Nieuws
16-11-2018
bandenmeetsysteem.jpg

Rijkswaterstaat zoekt bandentesters

Rijkswaterstaat probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat er vrachtwagens stilvallen en dat dit files tot gevolg…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.