Nieuws
30-09-2024 | Door Maarten van der Westen

Het Amerikaanse truckmerk Navistar verandert zijn naam naar International. Hiermee keert het merk terug naar zijn oorspronkelijke naam.

De naam Navistar stamt uit 1986, toen International Harvester besloot zijn vrachtwagens een andere naam te geven. International Harvester, oftewel IH, bouwt al 122 jaar vrachtwagens. Navistar werd geboren om een scheiding te maken tussen de vrachtwagens en de tractoren van het merk. Nu heeft men besloten terug te keren naar de oude naam. Per 1 oktober verdwijnt de naam Navistar compleet en heten de vrachtwagens weer International.

Het merk, dat net zoals MAN en Scania onder Traton valt, is erg bekend van de kleine 8300-serie maar ook de LoneStar. Spelers van truckspelletjes kennen vast wel de Navistar 9300, met de vierkante gestapelde koplampen. Er was altijd verwarring over de naam: in de media heette de vrachtwagens vaak International Navistar. De namen International en Navistar werden door elkaar gebruikt: Navistar kreeg nooit echt de populariteit zoals Mack, Kenworth of Freightliner.

Nu wordt het dus allemaal weer International. Met de rebranding komt ook een nieuw logo. Het oude IH-logo blijft voor de tractoren: International trucks krijgen een nieuw ruitvormig logo. Alle vrachtwagens van het merk krijgen ook een kleine update. Ook de strategie van het bedrijf wordt aangepast: International wordt minder een fabrikant van vrachtwagens en meer een aanbieder van transportoplossingen. Hiermee is het merk weer helemaal klaar voor de toekomst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-09-2016
Navistar-Supertruck.jpeg

Volkswagen Group met Navistar naar de USA

De nieuw gevormde Volkswagen Truck & Bus groep is eigenaar van MAN én Scania en daarmee wil deze groep de…
Nieuws
22-01-2020
IEP_8446-1400.jpg

Een International op het Scania Democenter?

Onlangs reed BIGtruck met een stoere Amerikaanse International truck op de Scania testbaan in Södertalje. Niet…
Nieuws
31-01-2020
IEP_8446-1400.jpg

Traton (MAN/Scania) wil Navistar overnemen

De truckdivisie van Volkswagen, Traton, bestaande uit Scania, MAN en Volkswagen dor Basil, biedt 2,9 miljard…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.