Nederlandse LZV officieel toegestaan in Duitsland

Nieuws
24-09-2021 | Door Tim de Jong

Bedrijven kunnen hun goederen voortaan met een Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie (LZV) exporteren naar Duitsland. Minister Visser (Infrastructuur en Waterstaat) heeft met haar Duitse collega Scheuer een convenant ondertekend waardoor LZV’s de grensovergang met Duitsland mogen passeren, meldt het Ministerie van I&W.

Officieel mochten LZV al heel wat jaartjes niet de grens passeren en moesten ze gesplitst de grens over, waarna ze weer samengesteld moesten worden. Een kulverhaal zou je zeggen, maar toch was dit de officiële beleidslijn. Hier werd gelukkig nauwelijks op gehandhaafd. Het Ministerie suggereert nu dat Nederlandse LZV met een GVW van 60 ton onbeperkt Duitsland in mogen. Dat is niet het geval. De Nederlandse LZV is in Duitsland begrensd op 40 ton en dat maakt het voor tal van bedrijven onmogelijk en onaantrekkelijk om op grote schaal LZV in te zetten.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-07-2021
Tholu_15-1400.jpg

LZV mag binnenkort de grens over naar Duitsland

De transportsector heeft er lang op moeten wachten, maar na het zomerreces is het zover. Dan ondertekenen…
Nieuws
03-10-2019
Tholu_15-1400.jpg

Meer wegen vrijgegeven voor LZV in Duitsland

Duitsland breidt het wegennet waar LZV zijn toegestaan flink uit. Er komen 450 trajecten bij waar met de langere…
Nieuws
20-09-2018
Koeltrans3-1400.jpg

Duitsers wennen aan de LZV

De Duitsers beginnen te wennen aan het verschijnsel 'Langfahrzeug' oftewel de LZV. Op de IAA waren verschillende configuraties…