Nieuw topmodel van MAN: TGX Individual Lion S

Nieuws
11-02-2021 | Door Tim de Jong

Precies een jaar geleden kon BIGtruck in Bilbao kennis maken met de nieuwe MAN-trucks. Het bleek achteraf kantje boord, want spoedig daarna ging de wereld in lockdown. Maar de eerste indrukken hadden we!

Nu komt MAN met een subtiele, fraai uitgedoste topversie, de Individual Lion S. In Bilbao makten we al kennis met de Individual versie, en daaruit bleek dat MAN serieus goed heeft nagedacht over een versie voor chauffeurs die naast veel kilometers, ook veel rusttijd in hun cabine doorbrengen. Zo zien we in de achterwand van de cabine een ruimte voor een magnetron en een koffiezetter. De stoelen vallen op door een subtiele combinatie van leer en alcantara met een fraai rood stiksel-biesje. Dat vinden we ook terug op het stuurwiel. De rode gordels maken het geheel af. Als optie kan de chauffeur nog een 22 inch TV-scherm bestellen, dat wordt aangebracht boven het bestuurdersportier.  Duidelijk is dat MAN met de Individual-uitrusting een zeker weerwoord wil bieden aan chauffeurs die na aanschaf eerst elders allerlei veranderingen aan hun interieur laten aanbrengen.

Aan de buitenkant vallen de rode biezen in de voorgrille op, de carbonfiber spiegelhuizen en als extra kun je een extra stang bestellen boven de voorruit met daarop nog eens vier lampen. Ook de zonneklep is anders dan normaal bij deze versie en de zwarte wielen bevinden zich in keurig afgewerkte wielkasten. Deze nieuwe MAN TGX Individual Lion S is verkrijgbaar in combinatie met motoren van 510 en 640 pk.

Afgelopen zomer testte BIGtruck de nieuwe MAN TGX. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het verhaal en bekijk het filmpje!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-03-2021
MAN-TGX-Individual-7747.jpg

De nieuwe Alpha Leeuw van MAN: de TGX Individual Lion S

Eén jaar na de onthulling van de nieuwe MAN Truck Generatie, gaat de MAN TGX Individual Lion S…
Nieuws
25-09-2020
GvdBrink4_LR.jpg

Eerste nieuwe MAN TGX voor G. van den Brink

Familiebedrijf G. van den Brink uit Nijkerkerveen is een van de eerste die een nieuwe generatie MAN TGX in…
Nieuws
23-11-2020
MAN_Truck_of_the_year.jpg

MAN TGX Truck of the Year 2021

De nieuwe MAN-TGX-serie is uitgeroepen tot Truck of the Year 2021. De Duitse inzending versloeg de nieuwe Volvo FH. De jury…