Nieuwe MAN TGX met hydrodrive voor De Beijer

Nieuws
26-05-2021 | Door Tim de Jong

Onlangs werd de vloot van De Beijer uitgebreid met een nieuwe MAN TGX 18.470 Hydrodrive trekker. Het is de eerste MAN truck van de nieuwe generatie in de vloot van dit bedrijf, zegt MAN.

De Beijer Groep BV omvat een aantal Nederlandse en Duitse bedrijven met eigen zand winningen en een Duitse steengroeve direct aan de Rijn. Al vijfenzestig jaar is het bedrijf gespecialiseerd in de productie, handel en logistieke afhandeling van grondstoffen. Met een vloot van tien eigen trucks en binnenvaartschepen worden grondstoffen aangevoerd en geleverd aan de klanten. Daarnaast is de Beijer, onder meer in Dodewaard actief in de op- en overslag van bouwgrondstoffen.

Hydrodrive 

De 470 pk sterke MAN is uitgerust met een hydraulisch aangedreven vooras, het zogenaamde MAN HydroDrive systeem. Het werkgebied van de trucks van de Beijer is Zuid Oost Nederland, maar ook in België en Duitsland worden de voertuigen ingezet. Veel transporten worden uitgevoerd per binnenvaartschip waarbij de trucks het voor- en na transport verzorgen. de Beijer: ,,Bij het laden van schepen moeten de trucks vaak achteruit een ramp op, maar we hebben ook een klant waar we een 17 graden helling achteruit op moeten. Als het dan nat is, hebben we de hydraulisch aangedreven vooras echt nodig om boven te komen. Het grote voordeel is dat we met HydroDrive tractie hebben als dat nodig is, terwijl het systeem uitgeschakeld geen brandstofpenalty geeft. Ook is de hoogte van de truck niet anders dan bij een standaard 4x2 trekker, wat een groot voordeel is bij het in- en uitstappen’’. De MAN trucks van de Beijer zijn geleverd door Den Engelsen Bedrijfswagens in Nijmegen. Voor onderhoud en reparatie zijn de trucks daar ondergebracht in een R&O contract.

Uitstraling en comfort

In de vloot bestaat het merendeel van de voertuigen uit MAN trucks. Al sinds de jaren tachtig is de Beijer een trouwe MAN klant, en ook de nieuwste truck in de vloot is wederom een MAN. Een TGX 18.470 met een hydraulisch aangedreven vooras deze keer. De Beijer kiest bewust voor de TGX met de ruime, luchtgeveerde GM cabine vanwege de uitstraling, het comfort en natuurlijk ook de restwaarde. schrijft MAN. De trucks zijn voorzien van een koelkast, airconditioning en een luchtpistool waarmee vuil en stof eenvoudig weggeblazen kunnen worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-09-2020
GvdBrink4_LR.jpg

Eerste nieuwe MAN TGX voor G. van den Brink

Familiebedrijf G. van den Brink uit Nijkerkerveen is een van de eerste die een nieuwe generatie MAN TGX in…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…
Nieuws
10-03-2021
coan1.jpg

Coan Transport onder de indruk van de nieuwe MAN

Coan Transport uit Geldermalsen is een veelzijdig transportbedrijf met een al even veelzijdige vloot.…