Nieuwe MAN TGX voorloper in stenenvervoer

Nieuws
12-05-2021 | Door Tim de Jong

Deelens Transport BV uit Druten is de huisvervoerder voor Excluton BV. Het bedrijf vervoert met een vloot van 45 combinaties bestratingsproducten door heel Nederland. Onlangs versterkte een MAN TGX 26.510 6x2 voorloopastrekker de vloot. Chauffeur Wim Vos kreeg de eer om de eerste MAN van de nieuwe generatie in de Excluton huisstijl als vaste auto te krijgen.

Excluton BV is gevestigd op twee eilanden in de uiterwaarden van de Waal bij Druten. Het bedrijf produceert met name luxe bestratingsproducten maar levert ook bestratingszand in zakken en bigbags. Dat betekent dat alles wat vervoerd moet worden door Deelens Transport zwaar is, reden genoeg om te kiezen voor de nieuwe MAN TGX 26.510 6x2. De trekker met voorloopas wordt ingezet in combinatie met een kraanoplegger met twee stuurassen waardoor een grote wendbaarheid gegarandeerd is. ,,Een voorwaarde in dit werk, want we komen veel op bouwplaatsen, maar ook bij handelaren waar het soms krap is op het terrein,’’ aldus chauffeur Wim Vos.

Blij met ACC Stop and Go

Wim reed al jaren met MAN trucks en hij was blij verrast met de nieuwe generatie: ,,De truck is niet alleen mooier geworden, alles werkt ook veel handiger. Met name de bediening is veel beter bij deze generatie, en ik ben ook erg blij met het ACC systeem. Ik gebruik het eigenlijk altijd. Ook ben ik erg tevreden over de 510 pk motor in combinatie met de TipMatic automaat. Mijn vorige was nog een handbak maar ik wil niet meer terug’’.

Zuiniger en sterker

De MAN trucks van Deelens Transport BV worden geleverd door MAN dealer ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens BV. Van de 45 trucks is het merendeel van het merk MAN. Planner Frans de Reuver van Deelens Transport heeft hoge verwachtingen met betrekking tot het brandstofverbruik van de nieuwe generatie van MAN. ,,De vorige generatie MAN trucks was uitgerust met 420 pk motoren en onze verwachting is dat de 510 het beter gaat doen. MAN claimt voor de nieuwe generatie een belangrijk lager verbruik, en in combinatie met de extra pk’s denken we dat we daar ons voordeel mee gaan doen. De eerste resultaten zien er hoopgevend uit.’’

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-09-2020
GvdBrink4_LR.jpg

Eerste nieuwe MAN TGX voor G. van den Brink

Familiebedrijf G. van den Brink uit Nijkerkerveen is een van de eerste die een nieuwe generatie MAN TGX in…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…
Nieuws
10-03-2021
coan1.jpg

Coan Transport onder de indruk van de nieuwe MAN

Coan Transport uit Geldermalsen is een veelzijdig transportbedrijf met een al even veelzijdige vloot.…