Nijhof-Wassink neemt Wemmers over

Nieuws
14-12-2021 | Door Tim de Jong

Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf wordt verkocht aan de Twentse Nijhof-Wassink Group. Beide bedrijven hebben overeenstemming bereikt om samen verder te gaan. Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Wemmers Tanktransport worden per 1 januari 2022 onderdeel van de Nijhof-Wassink Group.

“Nijhof-Wassink en Wemmers zijn allebei specialist in bulktransport, waarbij Wemmers is gespecialiseerd in Liquid Food en Nijhof-Wassink op het gebied van Feed Logistics en Chemical Logistics. Onze beide bedrijven zijn actief in een zeer concurrerende markt waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal staan. Nijhof-Wassink is groeiende op haar marktgebied en de mogelijkheid om Food toe te voegen aan het bestaande portfolio zorgt voor diversificatie in het aanbod van gespecialiseerd transport. Het heeft een positief effect op de continuïteit van ons bedrijf. De stappen die we de laatste jaren hebben gezet in data analyse, efficiency en gerichte sturing is een enorme slag gebleken. Dezelfde slag willen we maken in het mooie bedrijf Wemmers dat Europees actief is in vele landen,” aldus Erik Schiphorst, CEO van Nijhof-Wassink Group.

Kennis en netwerken

Door de samenvoeging van de kennis en netwerken van de bedrijven breidt het aantal vakspecialisten flink uit. Nijhof-Wassink Group is na de overname met 1.750 collega’s actief in 8 thuislanden in de logistieke en truckbranche. Met bijna 800 eigen combinaties is zij specialist in het vervoeren en opslag van (Dry & Liquid) bulkgoederen voor de chemische- en veevoederindustrie en in de voedingssector. 

Bijzondere klik

“Bij Wemmers hebben we naar de huidige marktomstandigheden en de verschillende scenario’s gekeken om ook in de toekomst een gezonde transportgroep te blijven. Een overname behoorde tot één van de mogelijkheden waarbij toekomstperspectief en aandacht voor de medewerkers van doorslaggevend belang waren. In de gesprekken met Nijhof-Wassink ontstond een bijzondere klik en een goed gevoel. Nijhof-Wassink is een hecht familiebedrijf met een sterke focus op haar mensen. Met het verenigen van onze merknamen Wemmers en Troll binnen de Nijhof-Wassink Group, worden twee bedrijven met eenzelfde DNA en dezelfde focus bij elkaar gebracht en kunnen beide bedrijven van elkaars sterke punten profiteren”, zegt Paul van den Nieuwenhuizen, DGA van Wemmers.

“De komende tijd zullen we gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen zich snel binnen de Nijhof-Wassink familie thuis voelt. In de integratieperiode zullen we sterke focus houden op de klanten van Wemmers, zodat een goede basis voor de toekomst gelegd kan worden. Paul van den Nieuwenhuizen zal dan ook leiding blijven geven aan de Wemmers organisatie en mede de integratie met Nijhof-Wassink begeleiden en ondersteunen,” geeft Erik Schiphorst aan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-12-2021
Driessen-Botrans.jpg

Botrans Bulk neemt bulkwerk Driessen Vlierden over

Botrans Bulk B.V. heeft vanaf 6 december de droge bulkactiviteiten van Driessen Vlierden Transport B.V.…
Nieuws
05-01-2021
tschudi_logistics_LR.jpg

Den Hartogh neemt Tschudi tanktransport over in Finland

Den Hartogh Logistics heeft in Finland de branchegenoot Tschudi Tanktransport overgenomen. Daarmee…
Nieuws
07-04-2021
Dry_Bulk_activities_LR.jpg

Van den Bosch doet overname in Wales

Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 10 april 2021 de activiteiten van Tankspeed Logistics…