Ophef om uitstoot cruiseschip in Amsterdam

Nieuws
29-04-2021 | Door Iep van der Meer

Het cruiseschip Marella Discovery ligt vanaf half maart bij de Damen scheepswerf in Amsterdam Noord. Omdat Amsterdam niet voorzien in walstroom voor zo'n gigant draaien de dieselmotoren continu en dat zorgt voor een enorme uitstoot aan de rand van de milieuzone van Amsterdam.

Terwijl je met een oude diesel of een truck met een milieuklasse lager dan Euro-4 Amsterdam niet meer in mag ligt het enorme cruise schip al ruim een maand zijn emissies de lucht in te blazen. Een groep verontruste Amsterdammers heeft laten onderzoeken wat dat betekent en de uitkomst is ronduit schokkend. Het cruiseschip stoot namelijk dagelijks net zo veel uit als 31.000 vrachtwagens die een rondje over de ring A10 rijden. En dat iedere dag, al een maand lang!

De bezorgde Amsterdammers noemen zich de 'bezorgde vaders' en ze benadrukken dat ze geen milieu activist zijn, maar wel bezorgde vaders met kinderen die in Amsterdam wonen. De redactie van NH Nieuws vroeg de gemeente Amsterdam om een reactie op de enorme uitstoot, en waarom dat binnen de stadsgrenzen wordt toegestaan maar tot nu toe is daar geen antwoord op gekomen. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Lees hier het complete verhaal met het filmpje op NH Nieuws!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-02-2019
MMBS.jpg

Twee onwenselijke situaties voor Rotterdam

Vorig jaar rapporteerde BIGtruck al meerdere keren over de zotte situatie op de Maasvlakte. Daar worden trucks…
Nieuws
30-10-2018
milieuzonebordLR.jpg

EU wil buitenlandse milieu-overtreders ook beboeten

Het Europees Parlement wil dat lidstaten kenteken-informatie kunnen uitwisselen bij overtreding van…
Nieuws
26-06-2018
IEP_5758.jpg

Wel herhaling vergunning milieuzone!

Het begint nu wel een soap te worden, want na onze publicatie van de TLN reactie op de ontheffingen voor de milieuzone…