Pascal de Baar houdt eer van Riwald hoog

Nieuws
05-01-2021 | Door Tim de Jong

Het voortijdige uitvallen van Gert Huzink, al op de tweede dag van deze Dakar-rally, is voor Pascal de Baar aanleiding om de strijd voort te zetten en alsnog proberen om de top tien te bereiken.

De duinen waren erg zacht gisteren waardoor veel deelnemers, ook de Russen, vertraging opliepen. Maar de motorschade bij Huzink was te groot, dat realiseerden betrokkenen zich al heel snel.  “Uiteraard is het balen als je weet dat je teammaten eruit liggen, niet te geloven, op dag twee. Maar het helpt niet om bij de pakken neer te gaan zitten, we gaan deze rally óók voor hen met een goed resultaat proberen af te sluiten,” aldus De Baar. Hij finishte als dertiende, en dat was knap, omdat hij ook nog de auto van Erik van Loon los had getrokken. Daarvoor krijgt hij nog tijd terug.

Martin van den Brink handhaaft zijn positie in de top tien, maar moest wel een plaatsje prijs geven, waardoor hij nu negende staat, op 20 minuten van de top. Daar zien we dat de beide MAZ-trucks uit Wit Rusland dicht twee Kamazzen aan kruipen, dus dat wordt zeker spannend.

Maurik van den Heuvel staat in het klassement net voor Pascal de Baar, dus vooralsnog kan de opvallende truck van Maurik het geweld aardig bijbenen. Mitchel van den Brink staat met zijn Volvo FMX nu 26e, voor de jongste deelnemer van het veld telt vooral heel houden en ervaring op doen.   

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-01-2021
Dakar21-Mitchel-etap1-proloog_1.jpg

Lange dag voor Mitchel van den Brink

De Oost-Europese teams domineren deze Dakar, maar Viazovich viel uit vandaag. Martin van den Brink en Pascal de Baar…
Nieuws
07-01-2021
De_Baar_stofwolk.jpg

Gert Huzink morele winnaar in etappe 5

Hoewel het niet meetelt voor het klassement, heeft Gert Huzink in de Dakar-etappe van vandaag even laten zien waartoe…
Nieuws
04-01-2021
Dakar21-Mitchel-etap1-proloog.jpg

Martin van den Brink beste Nederlander

De eerste etappe van de 2021-editie van de Dakar-rally liet meteen een overwinning zien voor de Russen. Toch is…