Pools busje blijkt ruim 100 procent te zwaar

Nieuws
30-11-2021 | Door Tim de Jong

Velen van ons kennen de snelweg A1 van Bremen naar Hamburg. De Duitse politie viel ter hoogte van Sittensen op dat een Poolse chassis-cabine zo op het eerste gezicht wel wat zwaar geladen leek.

Bij de controle die volgde, bleek de laadruimte uit te puilen en lagen er zelfs autobanden op de bijrijdersstoel.  Dus maar even naar de weegbrug hiermee. Daar sloeg de meter uit naar 7,1 ton, terwijl niet meer dan 3,5 ton is toegestaan. De Duitse politie zegt dat de rit van de 42-jarige chauffeur meteen ten einde was.

‘Waanzin!’

De politie stelde de aanklacht zodanig op, dat naast de vervoerder, ook de verlader verantwoordelijk werd gesteld voor deze ‘zware’ overtreding. De hoogte van de boete is niet bekend gemaakt. Eer deze Ducato verder mocht, moesten minimaal nog twee van zulke chassis-cabines dan wel een 12 tons truck georganiseerd worden om de lading weer verder te krijgen. De politie was duidelijk in zijn commentaar: “Een dergelijke mate van overbelading is absoluut onverantwoordelijk en grenst aan de waanzin! Hier wordt de stabiliteit van het voertuig in uitzonderlijke mate ondermijnd waardoor de chauffeur en het overige verkeer een groot risico lopen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-06-2020
LKW_Kontrolle_LR.jpg

Bulgaarse chauffeur geeft zichzelf aan bij Duitse politie

Een Bulgaarse chauffeur heeft zichzelf bij Neurenberg aangegeven bij de Duitse politie. Hij had…
Nieuws
27-11-2020
sattelzug-holzfederung01.jpg

Met houten vering op weg naar Libië

Grote verbazing bij de Keulse politie, die op de A4 nabij Overath deze Iveco aanhield. Collega’s van de BAG, de Duitse…
Nieuws
20-08-2021
InkedDSC_0002_LI.jpg

Duitse politie zet combinatie stil met beschadigde banden

De Duitse politie deed op de A6 in de buurt van Kaiserslautern  richting Saarbrücken in het westen…