RDD 2019: Groen en laag als thema

Nieuws
06-06-2019 | Door Iep van der Meer

Tijdens de Reinigings Demo Dagen die dit jaar voor het eerst bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg gehouden werden was duurzaamheid hét thema. CNG, LNG, Elektrisch, Waterstof en HVO waren ruim vertegenwoordigd. Ook opvallend was de aanwezigheid van maar liefst drie lage instap trucks voor distributie en vuilinzameling.

Vrijwel alle truckproducenten zetten hun duurzame spullen neer in Soesterberg en daarbij werd alles uit de kast gehaald op het gebied van duurzaamheid. Bij Scania, Iveco en Volvo veel aandacht voor LNG, en bij laatstgenoemde was ook een volledig elektrische Volvo FE bakwagen te zien. Bij DAF werd vooral het HVO geloof verkondigd terwijl bij Mercedes de aandacht uitging naar de nieuwe Actros en, uiteraard de Econic. Die truck mag toch wel als de stamvader van de lage instap trucks genoemd worden en inmiddels hebben ook Scania en Volvo dergelijke concepten in de aanbieding. Alle drie waren ze vertegenwoordigd op de gezellige en informatieve show. 

Opvallend door afwezigheid waren de Pon merken MAN en Volkswagen. Overigens was er voor VW toch een rol weggelegd op de stand van Holthausen. Daar stonden twee Volkswagen bestelwagens met een elektrische aandrijflijn die gevoed wordt door waterstof! Beide zijn nog handgebouwde prototypes maar van de Transporter zijn inmiddels vier exemplaren verkocht. De prijs voor zo'n schone bestelwagen ligt rond de 180.000 Euro. En nee, dat is geen schrijffoutje want het gaat echt om Honderd- tachtig- duizend- Euro! Dat is niet terug te verdienen maar de Gemeente Groningen die de bestelwagens in gaat zetten heeft hiermee wel een prachtige voortrekkersrol. Alle ontwikkelingen moeten tenslotte ergens beginnen!

Opvallend was verder de aanwezigheid van de trailermerken Rondaan en Pacton- Floor. Dat laatste merk had overigens mooi nieuws. Het onlangs failliet gegane Tracon met de merknaam Ecocombi werd namelijk overgenomen door de trailerbouwer uit Ommen. ">Meer hierover lees je op www.trailertotaal.nl!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-06-2023
RDD2023 (13)

1e dag Reinigings Demo Dagen 2023

Vandaag openden de Reinigings Demo Dagen in Biddinghuizen de poorten voor publiek. Op een schitterende nieuwe locatie…
Nieuws
30-04-2020
95144406_1686517028153456_5459606746995621888_o.jpg

Scania trucks en Pacton trailers voor Zandbergen

Onlangs heeft Zandbergen Transport tien nieuwe Scania trucks aangeschaft, meldt het bedrijf om social…
Nieuws
21-10-2015
Pactonbig.jpg

Nieuwe BIGtruck Pacton testtrailer

Net voor de opening van de BedrijfsautoRAI rolde onze nieuwe BIGtruck testoplegger van de band bij Pacton in Ommen.…