Rij-impressie met een Hyundai Xcient waterstoftruck

Nieuws
15-07-2021 | Door Tim de Jong

BIGtruck kreeg de kans om met een waterstoftruck te rijden in Zwitserland. Deze Hyundai Xcient is door een echte fabrikant zelf gebouwd, dus niet een ombouw van een start-up, en rijdt in de dagelijkse rijpraktijk bij een transportbedrijf.  

Met de Hyundai Xcient gaf het Zuid Koreaanse merk al in 2017 aan naar Europa te komen. Dat heeft even geduurd, maar hij komt er nu echt aan! Wij reden inmiddels met de nieuwste versie en op het eerste gezicht zie je niks vreemds aan de truck, of het moet de opmerkelijke kleur zijn. Zelfs wanneer je plaats neemt achter het stuur is er nog niets dat er op wijst dat dit een hele bijzondere truck is maar deze Hyundai Xcient heeft een aandrijving waarbij waterstof omgezet wordt in elektriciteit.

Hyundai heeft een behoorlijke voorsprong waar het gaat om waterstof aangedreven elektrische voertuigen. Waar andere merken nog bezig zijn met prototypes, is bij Hyundai de serieproductie inmiddels begonnen. Ook in Europa worden deze trucks al geleverd, namelijk in Zwitserland. Het dringt nu dan ook langzaam door bij de Europese transportwereld dat de Koreanen met deze nieuwe techniek sneller zijn dan de Europese gevestigde orde.   

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-05-2021
01-2021-XCIENT-Fuel-Cell.jpg

Dit kan de Hyundai Xcient waterstoftruck

Hyundai heeft naar eigen zeggen zijn Xcient Fuel Cell verder geperfectioneerd. De Koreaanse truckfabrikant maakt…
Nieuws
22-07-2021
Hyundai_2LR.jpg

Eerste Hyundai waterstoftruck in Nederland

Hyundai heeft vandaag in de haven van IJmuiden de Xcient waterstoftruck gepresenteerd. Hoewel een exacte introductiedatum…
Nieuws
02-04-2021
Hyundai-fuel-cell-truck.jpg

Hyundai reserveert 30 waterstoftrucks voor Nederland

Brandstofleverancier Orange Gas en Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen starten een proefproject…