Rijkswaterstaat verwacht drukte aan de grens

Nieuws
02-10-2018 | Door Tim de Jong

Rijkswaterstaat verwacht overlast van parkerende trucks bij de grensovergangen met Duitsland op de Dag van de Duitse Eenheid (3 oktober) en op Allerheiligen (1 november). Vrachtwagens mogen op deze dagen niet zonder ontheffing Duitsland inrijden. Om onveilige situaties op de snelweg te voorkomen zet Rijkswaterstaat woensdag 3 oktober en donderdag 1 november 2018 extra weginspecteurs met een BOA-status (buitengewoon opsporingsambtenaar) in.

Rijkswaterstaat wil het probleem met parkerende truckers de komende jaren gerichter aanpakken. De Duitse feestdagen zorgen al jarenlang voor grote drukte en hinder op de Nederlandse wegen bij de grens. Veel chauffeurs wachten daar tot ze Duitsland weer in mogen rijden. Via borden boven en langs de weg worden ze naar parkeerplaatsen geleid. Parkeren op de vluchtstrook is verboden; deze moet te allen tijde worden vrijgehouden voor pechgevallen. Bovendien kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan als geparkeerde vrachtauto’s weer in beweging komen en moeten invoegen in het rijdende verkeer.

Extra weginspecteurs met BOA-status

De extra weginspecteurs met BOA-status worden samen met politieagenten gericht ingezet op de snelweg A67 (Eindhoven – Duitse grens), de snelweg A1(oostelijke deel), de snelweg A7 (Groningen – Duitse grens) en de snelweg A37. Vrachtwagenchauffeurs die er toch voor kiezen om hier op de vluchtstrook te parkeren, riskeren een boete.

Drukte en volle parkeerplaatsen

Voor het overige verkeer dat op deze dagen richting Duitsland rijdt, geldt dat zij rekening moeten houden met de drukte en volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-10-2017
Schengen_bord_LR.jpg

Duitsers en Fransen willen grenscontroles voortzetten

Duitsland en Frankrijk willen dat de grenscontroles die in het najaar van 2015 zijn ingesteld, de…
Nieuws
05-11-2018
weginspecteur2.jpg

Minister wil aantal weginspecteurs verdubbelen

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu wil het aantal weginspecteurs verdubbelen. Dat zei…
Nieuws
20-11-2017
asfalteermachine.jpg

Rijkswaterstaat sluit A67 's nachts af

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de A67 tussen knooppunt Leenderheide en afrit (38) Helden in de richting…