Routiers Maasvlakte krijgt grote truckwash

Nieuws
19-02-2018 | Door Tim de Jong

Op de Maasvlakte verrijst nabij de nieuwe Routiers truckstop een truckwash die volgens betrokkenen de grootste is in zijn soort in ons land. Wachttijden zouden verkort worden.

Bouwer Hercuton heeft van HB Truckwash Maasvlakte opdracht gekregen om in Rotterdam de grootste vrachtwagen wasplaats van Nederland te bouwen. HB Truckwash Maasvlakte lanceert een naar eigen zeggen uniek concept waarbij ze met behulp van moderne software van wassen zonder wachttijden de nieuwe standaard maken. Kwaliteit, gemak en vooral snelheid staan hierbij centraal. Daarbij hoort ook een servicewagen voor het intern reinigen van cabines.

Wassen zonder wachtrijen. Dat zou de norm in Nederland moeten zijn volgens mede-initiator Jeffrey Broere (26). “Onze truckwash zal door middel van onze software uiteindelijk 24/7 toegankelijk zijn, zodat chauffeurs en transportbedrijven geen onnodige tijd verliezen. In Nederland hanteren de meeste truckwashes kantoortijden, terwijl chauffeurs vaak al heel vroeg op pad zijn. Daarnaast bieden de huidige truckwashes te weinig capaciteit voor het groeiende aanbod in Nederland. Hier valt dus nog een flinke winst te behalen”, aldus Broere.

Maasvlakte Plaza

De nieuwbouw wordt direct aan de parkeerplaats naast het Maasvlakte Plaza gebouw gerealiseerd. Deze grootschalige en beveiligde truckparking telt 357 parkeerplaatsen en is 24 uur per dag toegankelijk. Deze truckparking is nu bijna een jaar geopend.

Software

Bedrijven, maar ook particulieren met bijvoorbeeld caravans, kunnen met een speciale webapplicatie volgens de initiatiefnemers tot op de minuut nauwkeurig plannen wanneer ze hun voertuig willen wassen. Natuurlijk kan men ook zonder afspraak komen, maar we streven naar zoveel mogelijk gemak voor onze klanten.”

Andere truckwashes

De software is speciaal ontwikkeld voor HB Truckwash Plaza, maar komt ook voor andere ondernemers op de markt, zeggen de initiatiefnemers. Het systeem verzamelt data, organiseert de boekhouding, facturatie en betalingen én houdt zelfs het water- en shampooverbruik in een truckwash bij. “Op basis van kentekenherkenning wordt een bezoek bijvoorbeeld direct verwerkt in het systeem en worden facturen automatisch verstuurd. Kortom, het is één systeem voor de gehele truckwash en automotive sector.”

Intern reinigen

Voor het intern reinigen van cabines gaat HB Truckwash Maasvlakte een servicewagen inzetten. “Chauffeurs kunnen dus heel eenvoudig op de parkeerplaats hun cabine snel of intensief laten reinigen. Daarbij verkopen we ook non-food producten zoals reguliere tankstations verkopen,” aldus Broere.

Duurzaam

Er worden honderden zonnepanelen op het dak geplaatst. De truckwash met een oppervlakte van 1.800 m2 heeft zes wasstraten en is volgens betrokkenen van allerlei gemakken voorzien. Zo bevinden zich in het pand douches, wc’s, een grote wachtruimte met gratis wifi, koffie en verschillende automaten.

Bouwer Hercuton start in februari met de grond- en funderingswerkzaamheden waarna de truckwash in september wordt opgeleverd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-03-2018
maasvlakte-plaza.jpg

Parking Maasvlakte Plaza wordt uitgebreid

Momenteel telt Maasvlakte Plaza ruim 350 parkeerplaatsen. Naar verwachting kunnen er nog circa 150 parkeerplaatsen…
Nieuws
19-04-2017
maasvlakte-plaza.jpg

Routiers Maasvlakte Plaza opent 4 mei

Vanaf 4 mei kunnen chauffeurs 24/7 gebruik maken van de nieuwe grootschalige truckparking op de Maasvlakte. Het Maasvlakte…
Nieuws
03-05-2017
Plaza_7-1400.jpg

Routiers Maasvlakte Plaza geopend!

Op drie mei is Routiers restaurant Maasvlakte Plaza officieel geopend. Maasvlakte Plaza is een enorme parking met maar…