Snel wil logistiek Blokker overnemen

Nieuws
22-07-2020 | Door Iep van der Meer

Er zijn gesprekken gaande over een overname van de logistiek van winkelketen Blokker door Snel Shared Logistics. Snel, inmiddels onderdeel van Vos Logistics, nam eerder ook al de logistiek over van V&D, een winkelketen die later ter ziele ging. Toch was Snel blij met die overname.

De overname van de logistiek van V&D leek voor de buitenwereld een kat in de zak, aangezien het grootwinkelbedrijf snel daarna failliet ging. Toch was Snel blij met de overname, vooral vanwege de chauffeurs die door de overname bij Snel op de loonlijst kwamen. In een interview wat BIGtruck in die tijd hield met de directie van Snel Shared Logistics kwam naar voren dat daarmee een groep ervaren, en uitstekend gemotiveerde chauffeurs binnen was gehaald.

Bij de voorgenomen overname van de logistiek van Blokker zal dat argument ook meewegen bij de beslissing. Chauffeurs zijn nog steeds schaars, zelfs in deze tijden van Corona crisis. Verder past de Blokker distributie naadloos in het netwerk van Snel Shared Logistics waardoor een verdere verdichting van het netwerk ontstaat. Snel Shared Logistics maakt werk van het optimaliseren van logistieke ketens en het terugdringen van lege ritten.

Inzet van de overname is dat de Blokker medewerkers hun standplaats in Geldermalsen behouden. In die plaats is het grootste distributiecentrum van Blokker gevestigd. Met de overname zijn veertig voertuigen gemoeid en naar schatting evenveel mensen. De overname zal geen ontslagen met zich meebrengen en momenteel wordt er met het personeel, de ondernemingsraad en de bonden gesproken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-12-2019
Snel_Woerden.jpg

Vos Logistics neemt Snel uit Woerden over

Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door overname van 100% van de aandelen van SNEL…
Nieuws
31-10-2018
10494421_434256526716668_8663811453284649316_o.jpg

Vos Logistics neemt Gehlen Schols over

Vos Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van Gehlen Schols Logistics in Kerkrade. Het familiebedrijf…
Nieuws
18-12-2019
VosHaan-1400.jpg

Vos Deventer neemt Abr. De Haan Logistics over

Vos Transport B.V. uit Deventer heeft overeenstemming bereikt over de overname van Abr. De Haan Logistics…