Nieuws
11-04-2024 | Door Iep van der Meer

Vanmiddag om 17:30 is er bij wegrestaurant De Gouwe Leeuw in Zevenbergschenhoek een bijeenkomst van team ‘Hulp4Jan.S’ Deze organisatie wil daar de problematiek over het parkeren voor vrachtwagens uiteenzetten, en uitleggen waarom Jan Slotboom in hoger beroep gaat.

In februari schreven we over de rechtszaak van Jan Slotboom over een aan hem opgelegde boete voor het parkeren van zijn ADR combinatie. Hij kreeg deels gelijk van de rechter, maar desondanks gaat Jan Slotboom in hoger beroep.

Vanmiddag zal het voorlichtingsteam ‘Hulp4Jan.S’ uitleg geven over de parkeerproblematiek van vrachtwagens en waarom het nodig is om rechtszaken te voeren voordat er eindelijk een oplossing komt.

Het gaat hierbij ook om de (financiële) gevolgen voor chauffeurs die hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de rij,- en rusttijden wetgeving en nog belangrijker, de verkeersveiligheid.

Het lijkt maar niet door te dringen bij Justitie, dat deze twee zaken ondergeschikt vind aan het parkeerprobleem. Volgens Justitie moet je dan maar ergens anders parkeren en je werkgever bellen, om vervolgens te wachten op een collega die nog wel rijtijd over heeft. Alsof het chauffeurstekort niet bestaat.

Crowdfunding 

Donderdag middag, 11 april (vandaag dus) start de bijeenkomst om 17:30 in wegrestaurant Gouwe Leeuw in Bergschenhoek. Voor het verdere verloop van de zaak die Jan nu aanspant is er een officiële crowdfunding opgestart om hem bij te staan in de kosten. Scan de QR code en help Jan Slotboom bij zijn goede werk, want dit gaat ook jou aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-11-2016
A1_Truckpoint_Deventer.jpg

Bouw Truckpoint Deventer van start

De aanleg van A1 Truckpoint Deventer start binnenkort. Jorgen Kruit, directeur van Truckpoint Nederland, en wethouder…
Nieuws
26-05-2016
Vos-Deventer.jpg

Meer parkeerruimte en nieuwe truckstop langs A1

Rijkswaterstaat gaat samen met Truckpoint Deventer honderd vrachtwagenparkeerplaatsen voor lang parkeren…
Nieuws
20-11-2017
Nieuwe_Keulse_2LR.jpg

Nieuwe Keulse: De blokken gaan weg

Na het winnen van het kort geding, zijn eigenaren Anja en Ludo Stroink allerminst in overwinningsstemming. Zij hebben…