Topman Girteka wil zo snel mogelijk van zijn dieseltrucks af

Nieuws
17-09-2020 | Door Tim de Jong

Op de website van Girteka valt te lezen dat het bedrijf samen met andere vervoerders en met grote verladers, het wegvervoer zo snel mogelijk wil verduurzamen. Met in totaal 150 branchegenoten schreef Girteka een brief waarin de doelen omschreven staan. Die zijn een reactie op de voorgenomen CO2-reductie die de EU aankondigde van 55% in 2030.

Het Litouwse bedrijf, dat nu zo’n 7400 trucks rond heeft rijden in Europa, zegt dat het ‘een must’ is om deze enorme vloot in te ruilen voor even zoveel trucks die geen uitlaatgassen meer produceren. “Slechts twee procent van alle voertuigen op de weg bestaat uit trucks, maar ze maken wel 22% van de CO2-uitstoot van het Europese wegverkeer uit. We kunnen het akkoord van Parijs nooit halen wanneer we geen flinke stappen zetten in het omschakelen naar emissievrije trucks”, aldus de topman van het bedrijf.  

Google, Mircosoft, Ikea, Apple en H&M vallen de man bij. Al deze bedrijven willen ook geen uitstoot meer veroorzaken en al snel, dus binnen tien jaar. Girteka zegt er verder niet bij hoe een en ander gestalte moet krijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-02-2019
Inhaalverbodsbord.jpg.jpg

TLN: Europese inzet LZV helpt wel degelijk

In onze berichtgeving over de nieuwe CO2 eisen die Europa heeft vastgelegd voor het vrachtverkeer halen we steevast…
Nieuws
24-10-2018
Girteka-10000.jpg

Girteka nu ook vanuit Duitsland

Het van origine Litouwse transportbedrijf Girteka gaat voortaan ook vanuit Duitsland opereren. Vandaag zijn de eerste trucks…
Nieuws
20-03-2023
Girteka-Logistics-trailers-scaled

Girteka krijgt een Nederlandse baas

Europa’s grootste logistiek dienstverlener, Girteka, krijgt een Nederlandse baas. Jeroen Eijsink neemt vanaf 1 augustus…