TuSimple test autonome trucks in China en de USA

Nieuws
31-01-2018 | Door Iep van der Meer

TuSimple is een nieuw bedrijf wat in de USA in samenwerking met Peterbilt werkt aan zelfrijdende trucks. Het van origine Chinese TuSimple gaat met vier trucks in Arizona testen doen op de openbare weg. In China is het bedrijf al bezig met testen op de openbare weg met autonome testtrucks.

TuSimple heeft een bedrag van maar liefst 78 miljoen dollar beschikbaar voor de ontwikkeling van autonome techniek. Het bedrijf werkt niet alleen samen met Peterbilt maar ook met computerbedrijf NVIDIA.

De techniek die TuSimple toepast heeft volgens eigen zeggen een hele betrouwbare detectie binnen 200 meter door middel van verschillende camera’s. Een groot aantal sensoren zorgen voor waarnemingen over grotere afstanden waarbij de positie van de truck tot op tien centimeter nauwkeurig is, zelfs in tunnels. HD mapping met exacte data tot op rijstrook niveau vormt de basis van het systeem.

TuSimple heeft verder een schat aan informatie verzameld over menselijk gedrag en daarmee over de medeweggebruikers. Zelfrijdende trucks zullen namelijk de weg moeten delen met door personen bestuurde voertuigen. Overigens zullen de zelfrijdende trucks voorlopig ook nog bemand moeten worden met mensen. Zeker in de testfase is dat logisch, maar ook in de toekomst is het aannemelijk dat er iemand aan boord van de truck de systemen controleert. In zo’n Amerikaan met zo’n ruime slaapcabine lijkt ons dat een relaxed en comfortabel baantje!

 

Op de foto zie je de Peterbilt met een enorme rij camera's en sensoren op het dak! 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-11-2021
1636261964560.jpg

Autonoom prototype van Scania en TuSimple in China

Een matzwart gespoten Scania met groene lampjes achter de grille en een hele bijzondere zonneklep steelt…
Nieuws
23-08-2016
Uber-Otto2.jpg

Uber en Otto: 'Chauffeur blijft nodig'

Brengt de overname van Otto, een ontwikkelaar van techniek voor autonoom rijden, door Otto de autonome truck in…
Nieuws
12-06-2017
traft-autonomous-truck-2.jpg

Ook de Russen willen autonome trucks

Na de VS, Europa, China en Japan, willen ook de Russen omschakelen naar autonome trucks op hun wegen. Het Russische…