Van Genugten beste Nederlander in Dakar

Nieuws
07-01-2016 | Door Alex Miedema

De snelste Nederlander van vandaag was zowaar een servicetruck. Ton van Genugten was 4 minuten en 32 seconden langzamer dan winnaar Nikolaev in zijn Kamaz, en staat op minder dan een seconde voor zijn teamgenoot Villagra, die vierde werd. De tweede plaats was voor Buggyra-rijder Kolomy, die het dit jaar opvallend goed doet met zijn Tatra. 

Met de andere Iveco's ging het helaas minder goed. Loprais moest al voor de start opgeven nadat zijn Powerstar op de verbindingsroute kapot was gegaan. Gerard de Rooy werd vandaag achtste, op 7½ minuut achter Nikolaev. 

Peter Versluis en Hans Stacey vochten de hele dag voorin mee, maar verloren op het eind de nodige tijd. Versluis was één seconde sneller dan zijn teamgenoot, maar 6 minuut 41 langzamer dan de winnaar. Marcel Huigevoort in de derde MAN lijkt steeds beter in zijn ritme te komen en aan de truck te wennen, hij werd vandaag dertiende.

Een opvallende prestatie was de negende plek voor Maurik van den Heuvel met het Scania neusje. Hij is de beste 'privateer' vandaag. het lukt Pascal de Baar nog steeds opmerkelijk goed om voorin mee te blijven doen, hij reed een deel van de dag in de top 10, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een veertiende plek. In het algemeen klassement staat hij zelfs negende, direct achter Ton van Genugten.

De beste in de tussenstand van dat algemene klassement is opvallend genoeg nieuwkomer Villagra, ook al staat hij maar 5 seconden voor op Versluis en 21 op Stacey. De vierde plaats daar is voor De Rooy op ruim 5 minuten. De beste 8 zitten allemaal binnen 12 minuten van elkaar, het klassement kan er morgen dus zomaar weer totaal anders uitzien. De Russen komen door hun goede prestaties vandaag wel weer dichter bij de top, maar in die top 8 staan maar twee Kamaz trucks, dat hebben we in et verleden toch wel anders gezien. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2016
Brink1.jpg

Mammoet Rallysport is er klaar voor!

De Dakar 2016 is los, tenminste, officieel. Echt vlotten doet het nog niet want een ongeluk en slecht weer zorgen…
Nieuws
04-01-2016
5t1h_Oilibya201408100780_1.jpg

Dakar kent een trage start dit jaar

De Dakar rally wordt geplaagd door heel veel tegenslagen momenteel. Het slechte weer was al veel eerder voorspeld en…
Nieuws
04-01-2016
brinkbrand2.jpg

Mammoet renault brand volledig uit

Vandaag is tijdens de eerste echte etappe de Renault rallytruck van Martin van den Brink volledig afgebrand.