Vijftien Mercedes Actros trucks voor Boekel Leegwater

Nieuws
28-01-2020 | Door Tim de Jong

Boekel Leegwater Transport heeft in totaal vijftien nieuwe Actros-trucks in gebruik genomen, aangeschaft door middel van een operationele leaseconstructie van Merceds-Benz Financial Services. In de keuze voor de trucks waren de hoge veiligheidsstandaard, de goede brandstofprestaties en het comfort voor de chauffeur doorslaggevend, zegt Mercedes. Gomes Trucks heeft de voertuigen geleverd.

GigaSpace

Alle nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de grootst mogelijke cabine: de GigaSpace. “Met de nieuwe trekkers rijden we voornamelijk internationaal. Onze chauffeurs overnachten dan ook vaak enkele nachten in de cabine en zitten lang in truck. Goed materieel is dan onmisbaar”, vertelt directeur-eigenaar Niels Boekel. Intelligente Mercedes-Benz systemen als de MirrorCam, noodstopsysteem Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, dragen bij aan een hoge veiligheidsstandaard voor chauffeur en medeweggebruikers. “Bovendien presenteren de trucks in de eerste maanden beter dan het vorige generatie deed: een verbruik van 27 liter op 100 kilometer. Dat is een goede score, aangezien we in deze periode van het jaar met een hoger laadgewicht rijden. Zodra ze ingereden zijn, zal het verbruik nog verder omlaag gaan.”

Inzet als LZV

De Actros 2552 LENA met hefbare voorloopas rijdt als LZV in het nationaal transport. Dagelijks pendelt de truck tussen Oudkarspel en de verssectorveiling in het Limburgse Venlo. De keuze voor de inzet als LZV, is een keuze voor brandstof- en kostenbesparing. Immers, Boekel Leegwater Transport kan per vracht tot 60 procent meer vervoeren dan een conventionele vrachtwagencombinatie. Bovendien levert de inzet van LZV’s gemiddeld 27 CO2 reductie op een kostenbesparing van 20 procent. De nieuwe Actros is alweer de vierde LZV-combinatie voor de transportonderneming.

Boekel Leegwater Transport

Boekel Leegwater Transport is gelieerd aan Boekel Handel, een handelsonderneming gespecialiseerd in vollegrondsgroenten. Het bedrijf is actief in 24 landen en heeft 3 vestigingen verspreid door Europa, waaronder het 11.000 m² grote hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Oudkarspel. Met 30 trucks heeft Mercedes-Benz een groot aandeel in het wagenpark, dat in totaal 56 vrachtwagens telt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
28-02-2017
flowershuttle.jpg

Actros als Flower Shuttle

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk zet twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in. De 1848 LS trekkers met hun GigaSpace…