Zwaar Mercedes Actros trio voor Boekestijn

Nieuws
20-05-2019 | Door Iep van der Meer

Kraanverhuur Boekestijn uit Maasland heeft drie Mercedes Actros 4158 SLT 8x4-trucks met BigSpace-cabines in gebruik genomen. De vierassige trekkers vervoeren ballast van hijskranen. Om dergelijke zware lading te mogen transporten, beschikken de SLT’s over een zwaartransportverklaring tot 180 ton GCW.

Met de nieuwe zwaartransporttrekkers komt het aantal Mercedes-Benz trucks in het wagenpark van het kraanverhuurbedrijf op elf. De Actros-trekkers zijn geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Maasdijk.  

De drie nieuwe Actros 4158 SLT 8x4-trucks worden ingezet voor uitzonderlijk vervoer van ballast voor hijskranen. De trekkers beschikken over de luchtgeveerde BigSpace-cabine. De trucks zijn voorzien van een zware schuifschotel, waardoor met diverse opleggers kan worden gereden. Het exterieur van de cabine is voorzien van luchthoorns, zwaailichten en flitsers in de grille. Cruciaal in de keuze voor trucks van Mercedes-Benz is de combinatie van de 16-liter motor van 426 kW (580 pk), de automatische transmissie met zestien versnellingen Mercedes PowerShift 3 en de aanwezigheid van de Turbo-Retarder Koppeling. De Turbo-Retarder Koppeling verenigt de voordelen van hydrodynamica met het comfort van een automatische versnellingsbak. Het systeem is speciaal geschikt om met zware lading, fijngevoelig en slijtagevrij te kunnen wegrijden en rangeren dankzij de geïntegreerde rangeermodus. Ook het brandstofverbruik is lager dan bij een traditionele koppelomvormeroplossing.  

Kraanverhuur Boekestijn 

Kraanverhuur Boekestijn uit Maasland is opgericht in 1943. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van hijswerkzaamheden en (exceptionele) transporten. Kraanverhuur Boekestijn is actief in onder meer de bouw, industrie, havens, windenergie, (petro)chemie en voor de (semi)overheid. In totaal zijn er 73 personen werkzaam bij het bedrijf. Kraanverhuur Boekestijn beschikt over een modern machinepark van ruim veertig kranen en circa twintig trucks.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-02-2016
Axornorway2.jpg.jpg

100 tons Arocs met kippertrailer

Deze stoere Mercedes-Benz Arocs 3363 6x6 trekker met Viab turbokoppeling staat voor een drie assige kippertrailer. Dat…
Nieuws
02-12-2015
Brouwer2.jpg

Stoere Actros SLT voor Brouwer Nieuwegein

J. Brouwer & Zn. uit Nieuwegein heeft een superdikke Mercedes-Benz Actros SLT op de weg gezet. Het gaat om…
Nieuws
26-05-2023
Kübler 1

500 tons onderzeër op transport

Het Duitse Kübler Spedition heeft een 54 meter lange en maar liefst 500 ton zware onderzeër vervoerd naar het Museum of…