Willis Larsson Transport AB naar Van den Bosch

Nieuws
12-02-2020 | Door Iep van der Meer

Van den Bosch Transporten versterkt haar positie in Noord-Europa met de overname van het Zweedse transportbedrijf Willis Larsson Transport AB. Hierdoor wordt de logistieke dienstverlening in het droge bulksegment verder uitgebreid. 

Het familiebedrijf Willis Larsson Transport AB is in 1961 opgericht in Lidköping, Zweden. De onderneming heeft een goede positie opgebouwd in het intermodale vervoer van droge bulkgoederen. Het bedrijf is met een moderne eigen vloot van trucks en 40FT-drukcontainers actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Polen, de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarmee groeit de droge bulkdivisie van Van den Bosch uit tot ruim 1400 moderne silo-opleggers en silocontainers. Van den Bosch neemt de 15 werknemers van Willis Larrson over en de vloot van tien trekkende eenheden. Daarnaast is er een groot aantal subcontractors en is Willis Larsson intermodaal erg actief.

Groei als logistiek regisseur

Rico Daandels, CEO van Van den Bosch Transporten: “Met deze overname vullen we onze groeistrategie verder in. Van den Bosch wil de Europese topspeler in bulk zijn. Dat doen we als logistiek regisseur. Met gebruik van data en het juiste equipment kunnen we de beste intermodale routes voor onze klanten verzorgen, zowel op het gebied van droge als vloeibare bulk voor de levensmiddelen- en chemische industrie. In die ontwikkeling leidt  deze overname van Willis Larsson zowel tot een versterking van ons logistieke netwerk in de Nordics, alsook tot de uitbouw van onze leidinggevende positie in het transport met drukcontainers. Ik ben verheugd dat CEO Sverker Larsson en zijn team ook na de overname aan boord blijven en hun expertise toevoegen aan onze organisatie.”

Toegang tot moderne datasystemen

Sverker Larsson, CEO van Willis Larsson Transport: “Deze verkoop aan Van den Bosch geeft ons de aansluiting op het uitgebreide Europese transportnetwerk en toegang tot de kennis en ervaring met moderne datasystemen. Digitale oplossingen worden steeds belangrijker voor opdrachtgevers. De sterke reputatie van Van den Bosch zorgt ervoor dat we, zowel naar onze medewerkers als klanten, ook in de toekomst een hoogwaardige partner kunnen blijven. Bovendien brengt Van den Bosch ook expertise op het gebied van vloeibaar bulktransport naar de Nordics, waarmee we onze activiteiten verder verbreden.”

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-04-2018
Renault_Trucks_T_Van_den_Bosch_Transporten_4_lowres.jpg

Van den Bosch kiest voor Renault Trucks

Van den Bosch Transporten uit Erp kennen we allemaal als een hele trouwe oude Volvo klant. Toch heeft dit bedrijf…
Nieuws
30-04-2020
spandoeken-bij-van-den-bosch-in-erp.jpg

Nieuwe stap in zaak FNV tegen Van den Bosch

Het FNV is al sinds 2013 verwikkeld in een strijd met Van den Bosch over de inzet van buitenlandse chauffeurs…
Nieuws
30-06-2019
IMG_2675-1400.jpg

Open dag afvalstoffendienst Den Bosch

In Den Bosch werd een open dag georganiseerd bij de afvalstoffendienst. BIGtruck ontving een mooie serie foto's van…