Dronken Pool veroorzaakt ongeval

Blog
03-11-2015 | Door Iep van der Meer

En vanmorgen was het weer prijs in België. Een Nederlandse chauffeur klapte vol achterop een stilstaande vrachtwagen combinatie bij Sint-Job-In-'t Goor. De Nederlandse chauffeur kan het gelukkig navertellen. Terwijl het gebeurde was de politie onderweg. De Oostblok 'collega' viel namelijk op door zijn rijstijl.

Een automobilist had de politie gebeld met de melding dat een vrachtwagen wel hele rare bewegingen maakte. De truck reed zwalkend over de snelweg en raakte zelfs de vangrails. Regelmatig stopte de truck om dan weer weg te rijden, dit allemaal op de snelweg.

Terwijl de politie onderweg was om in te grijpen klapte de Nederlandse chauffeur vol achterop de oplegger van de bezopen chauffeur. Dat de man dronken was bleek tenminste nadat de politie de Litouwse chauffeur had gearresteerd. De Oostblok chauffeur raakte lichtgewond bij dit zware ongeval. De ravage van de beide voertuigen en de lading, stalen balken zorgde voor een urenlang oponthoud met enorme files tot gevolg.

Het is de zoveelste keer dat er een straalbezopen Oostblokker achter het stuur van een truck wordt aangetroffen. Het is een regelrecht gevolg van de slavernij die we met ons allen toestaan. Die mannen worden maandenlang van huis gestuurd voor een fooi en wonen al die tijd in zo'n veel te kleine cabine zonder enige sanitaire voorziening. Je zou er bijna van aan de drank raken. Niet dat ik begrip heb voor deze mafkees, maar ik wil niet alleen naar hem wijzen maar vooal naar het systeem. Het is namelijk ons bedrijfsleven wat voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten over de rug van dit soort sloebers.

Bron: ">Gazet van Antwerpen

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…