Blog
07-03-2024 | Door Iep van der Meer

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en geschiedenis. Zo maakte ik ooit deze foto van een afgedankte Pegaso betonmixer in Spanje. Een prachtig wrak waar vast een heel verhaal achter zit.

Hij staat er maar treurig bij, in een hoek van het terrein van een aannemer. De gedeukte cabine is aangetast door roest, het gele bordje op het dak hangt vermoeid naar voren en er missen allerlei onderdelen. Ooit was dit een glanzende, gloednieuwe truck waar iemand heel veel geld voor betaalde, en waar een trotse chauffeur zijn werk mee reed. Jarenlang heeft de truck gewerkt aan de bouw van de vele hotels op Fuerteventura voordat hij werd afgedankt en in de hoek werd gezet.

De Pegaso is van een type waarvan er in die jaren duizenden rond reden in Spanje. Nu maar hopen dat iemand ergens zo’n truck bewaard en gerestaureerd heeft want met zijn aflopende daklijn en die kenmerkende lijnen op de deuren is het wel een heel apart model. Voor deze truck was het te laat om er nog wat van te maken, en waarschijnlijk is hij al vermalen in de schrootverwerking.  Dat geldt ook voor de Dodge die we verderop vonden op het zelfde terrein. Ook zo'n model wat we hier eigenlijk nooit zagen rijden, maar wat in Spanje populair was.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…