Blog
07-03-2024 | Door Iep van der Meer

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en geschiedenis. Zo maakte ik ooit deze foto van een afgedankte Pegaso betonmixer in Spanje. Een prachtig wrak waar vast een heel verhaal achter zit.

Hij staat er maar treurig bij, in een hoek van het terrein van een aannemer. De gedeukte cabine is aangetast door roest, het gele bordje op het dak hangt vermoeid naar voren en er missen allerlei onderdelen. Ooit was dit een glanzende, gloednieuwe truck waar iemand heel veel geld voor betaalde, en waar een trotse chauffeur zijn werk mee reed. Jarenlang heeft de truck gewerkt aan de bouw van de vele hotels op Fuerteventura voordat hij werd afgedankt en in de hoek werd gezet.

De Pegaso is van een type waarvan er in die jaren duizenden rond reden in Spanje. Nu maar hopen dat iemand ergens zo’n truck bewaard en gerestaureerd heeft want met zijn aflopende daklijn en die kenmerkende lijnen op de deuren is het wel een heel apart model. Voor deze truck was het te laat om er nog wat van te maken, en waarschijnlijk is hij al vermalen in de schrootverwerking.  Dat geldt ook voor de Dodge die we verderop vonden op het zelfde terrein. Ook zo'n model wat we hier eigenlijk nooit zagen rijden, maar wat in Spanje populair was.

Laatste blogberichten

Blog
20-06-2024
Girteka-01

Weekendrust in de cabine, is dat erg?

Sinds enige tijd mag de weekendrust niet langer in de cabine worden doorgebracht. In Nederland wordt daar amper op…
Blog
04-06-2024
Ranger Raptor (12)-1400

Nog geen protest tegen BPM voor bestelauto’s

Met ingang van 1 januari 2025 moet er BPM betaald worden voor nieuw geregistreerde bestelauto’s op basis van…
Blog
23-05-2024
MercVolvo (960 x 640)

Bijzondere samenwerkingen om te overleven

De snelle ontwikkelingen dwingen vrachtwagenfabrikanten om bijzondere samenwerkingen aan te gaan
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.