Waberer's Belgische vestiging gesloten

Blog
27-03-2017 | Door Iep van der Meer

Waberer's vestiging in Battice is gesloten. De Hongaarse gigant huurde in Battice parkeerruimte bij de Jost Group maar dat is nu voorbij. Eerder viel de Belgische inspectie al binnen bij de vestiging en daarbij werd vastgesteld dat de wet werd overtreden. Het sluiten van de vestiging in Battice heeft er dan ook alle schijn van dat het de firma te heet onder de voeten werd in België. Dat vermoeden wordt versterkt door de berichten die we nu ontvangen. De Belgen geven gas als het gaat om het inspecteren van dubieuze bedrijven.

Vandaag werden er zelfs trucks aan de ketting gelegd in België, check dit bericht! Laten we hopen dat onze inspectie, of wat er van over is, dit voorbeeld gaat volgen. Volgens mij is het namelijk vrij eenvoudig. Alles wat met een Oostblok kenteken containers vervoert is al verdacht. Containers zijn dingen die je over langer afstanden vervoert per schip of trein. Voor het laatste stukje gebruik je een truck. Hoe vreemd is het dan dat je Roemeense, Cypriotische, Litouwse en Bulgaarse kentekens ziet op trekkers die containers vervoeren in- en rond onze havens? Leg het mij maar uit. Van mij mogen ze die mannen allemaal tegen het licht houden want dat kan natuurlijk niet. En ja, ze komen er mee weg totdat het net zich sluit. Laten we hopen dat het Belgische voorbeeld hier snel wordt gevolgd!

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…