Aanpassing rijtijden voor elektrische trucks?

Blog
25-01-2023 | Door Iep van der Meer

In Zweden gaan stemmen op om de Europese rij- en rusttijden aan te passen in verband met de inzet van elektrische trucks. Zweedse vervoerders en Mobility Zweden hebben hiervoor een lobby gestart.

Chauffeurs die met de rijtijden niet uitkomen omdat ze een laadstation moeten zien te bereiken zouden die ruimte moeten krijgen. Het idee is dat chauffeurs in zo’n geval de maximale rijtijd mogen overschrijden om naar het dichtstbijzijnde laadstation te rijden, uiteraard als dat op een veilige manier kan.

Ook zou het mogelijk moeten worden om een truck tijdens de verplichte negen uur rust, of de 24 uurs weekendrust te verplaatsen als dat nodig is. Stel dat je aan de laadpaal staat, en na anderhalf uur is de accu vol. Het moet dan mogelijk worden om naar de dichtst bijzijnde parkeerplaats te rijden, zonder dat de negen uur rust opnieuw wordt gestart. Hierbij wordt als voorbeeld aangehaald het op- en afrijden van boot of trein binnen de rusttijd. Dat is nu al mogelijk. Dit verplaatsen zou mogelijk moeten worden omdat het langdurig bezet houden van een laadpunt niet de bedoeling is.

De voorstellen zijn ingediend bij de Europese Commissie door Maria Lindh, economisch beleidsexpert bij Transportföretagen

Laatste blogberichten

Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…
Blog
06-02-2024
Nieuwe-Renault-Master-E-Tech-electric-zet-nieuwe-standaard-met-460-kilometer-actieradius-1170x878 (960 x 720)

Gesteggel over rijbewijs voor elektrische bestelauto gaat verder

Nog altijd is er geen duidelijkheid over het benodigde rijbewijs voor een elektrische…
Blog
02-02-2024
Franse boeren acties 3

Zwicht de EU voor de boeren?

De boerenopstand die in Nederland begon lijkt uit te groeien tot een Europese boerenopstand. Na Duitsland en Frankrijk gaat…